Obavijesti Video Pretražite Navigacija
CENTAR ZA SOCIJALNU SKRB:

"Djevojčica ostavljena pred crkvom je dobro, nema tragova zlostavljanja"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tatjana Brozić Perić, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Zagreb, ispričala je za Novu TV da je djevojčica koja je pronađena pred crkvom u Sesvetama zdrava i bez tragova zlostavljanja i da je sad na sigurnom.

Djevojčica, koja je pronađena u četvrtak pred crkvom u Brestju u zagrebačkim Sesvetama, je dobro i trenutno se nalazi pod skrbništvom Centra za socijalnu skrb. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Majci 22, ocu 35 godina Novi detalji: Oglasio se Centar za socijalnu skrb o roditeljima malene djevojčice Slika nije dostupna POSTOJE I DRUGI NAČINI Ministrica Murganić o slučaju ostavljene bebe: Zahvalna sam roditeljima, bio je to vapaj za pomoć

Potvrdila je to za Novu TV Tatjana Brozić Perić, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Zagreb, dodajući da je dijete pregledano i u bolnici. 

"S obzirom da ništa nismo znali o njoj, nismo ništa htjeli ništa prepustiti slučaju. Ona je odvezena u bolnicu. Hvala Bogu, ovo dijete je zdravo, nisu utvrđena zlostavljanja ni komplikacije. Ona nije bila hospitalizirana i sad je u ustanovi na sigurnom", kaže Brozić Perić. 

Pojasnila je da dijete u takvim slučajevima, ukoliko mu se roditelji ne pronađu u naredna tri mjeseca, može ići u proceduru posvojenja. 

Ako policija ipak pronađe roditelje ove bebe bit će to malo intenzivniji slučaj, kaže Brozić Perić. Tada će prvenstveno trebati utvrditi jesu li joj doista oni roditelji, a potom i što će biti s kaznenom prijavom koju će vjerojatno zaraditi jer su napustili svoje dijete. "Onda će Centar svojim metodama i procedurama utvrditi koji je najbolji interes djeteta", kaže Brozić Perić. 

Ući će se svakako i u obitelj ukoliko ima još djece te će se raditi procjena za svako dijete, razgovarati s vrtićima i školama i nakon toga će se za svako dijete napraviti plan, vidjeti jesu li ugroženi i treba li im pomoć. "Ovdje roditelja ne bi trebalo biti jer su napustili ovo dijete pa će ih vjerojatno snaći i kazna", kaže Brozić Perić, dodajući da se ovako nešto ne bi trebalo nikad dogoditi.

"Ovakvi slučajevi su rijetki u Hrvatskoj, ali se ne bi trebali nikada dogoditi jer su vrata Cetra za socijalnu skrb uvijek otvorena i baš svatko može doći po pomoć i savjet. Nitko ne treba ostaviti dijete u kolicima usred noći ispred crkve", kaže Brozić Perić.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene