Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osumnjičen za malverzaciju

Slučaj Đakovština: Iz pritvora pušten bivši član uprave

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz pritvora u osječkom zatvoru pušten je bivši član Uprave Đakovštine Paško Gašpar osumnjičen za malverzacije jer mu je, prema riječima šefa istrage Županijskog suda u Osijeku suca Ante Kvesića, 4. kolovoza istekla maksimalna dužina pritvora.

Iz pritvora u osječkom zatvoru pušten je bivši član Uprave Đakovštine Paško Gašpar osumnjičen za malverzacije jer mu je, prema riječima šefa istrage Županijskog suda u Osijeku suca Ante Kvesića, 4. kolovoza istekla maksimalna dužina pritvora.Još nije završeno opsežno financijsko i knjigovodstveno vještačenje, nakon čega Županijsko državno odvjetništvo donosi odluku hoće li podići optužnicu, rekao je Kvesić.

Pročitajte i ovo Selo bez korone - 4 KORONA FREE Ekipa Dnevnika Nove TV posjetila je tri sela u Hrvatskoj u koja još nije ušla korona. Doznajte koja je njihova tajna, ali i kakvu cijenu plaćaju Stanovnici sela Trnava (Foto: Dnevnik.hr) - 3 U okolici Đakova Selo bez crkve, trgovine i škole: "Sve je ostarilo, pomrlo, raselilo se, pola kuća je prazno''

U osječkom zatvoru od početka veljače bili su predsjednik Uprave tadašnje 'Đakovštine' Mijo Matić i član Uprave Paško Gašpar, pod sumnjom da su zloporabili položaj i ovlasti. Iz silosa Đakovštine nestalo je 26.000 tona pšenice, pohranjene na skladištenje. Najveći dio pšenice pripadao je seljacima, a dio Državnim robnim rezervama. Osumnjičene se teretilo uz ostalo da su od siječnja prošle, do 25. siječnja ove godine u Đakovu naložili da se žitarice, u vlasništvu RH te fizičkih i pravnih osoba, isporučuju radi mljevenja, prerade i prodaje na tržištu. Procjenjuje se da su tako državu i 500-tinjak pojoprivrednih proizvođača oštetili za oko 22 milijuna kuna.

>> Bivšim čelnicima Đakovštine produljen pritvor

U međuvremenu tvrtka je otišla u stečaj, a dio radnika i posla preuzela je osječka tvrtka 'Žito'.U osječkom zatvoru je 7. lipnja umro Mijo Matić, predsjednik tadašnje Uprave 'Đakovštine', a obdukcijom je utvrđeno da je umro prirodnom smrću. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene