Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Majka našla povezanost

Slučaj Britt Lapthorne povezan sa smrću Slovenke Irene?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenski mediji našli su vezu između slučaja Australke Britt Lapthorne i Slovenke Irene Mlakar koja je u kolovozu 2007. nađena mrtva u uvali Velika Draga, kod Baške na otoku Krku.

Njezina majka Staša Mlakar za Delo je rekla kako joj se čini da su smrti Britt Lapthorne i njezine kćeri nekako povezane. Slično je to što su ih obje našli tek nakon tri tjedan, da su obje identificirali putem DNA, te da ni obdukcijom nije otkriven uzrok smrti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nalazi stručnjaka donose novu teoriju Britt je u more bačena s utezima? Slika nije dostupna Potvrdili nalaz hrvatskih kolega Ni autralski patolozi ne znaju je li Britt Lapthorne ubijena

>> Policajce koje optužuje Amber, optužuje i dubrovački student

35-godišnja Sloevnka iz Jesenica otišla je na godišnji odmor u društvu dviju prijateljica. Nakon što je nestala, prijateljice su je prvo same tražile da bi poslije uredno policiji predale prijavu. Odmah istog dana po otocima Krk, Rab i Cres su je počeli tražiti njezini prijatelji, te su ih oblijepili plakatima s njenom slikom. Njima se u potrazi na krku na kratko pridružio umirovljeni kriminalist koji nije otkrio svoje ime, ali je rekao da su u slučaj upleteni policajci.

Ireninu majku je slučaj Britt Lapthorne nagnao da iz kutije izvadi fotografije s Irenina odmora. Na tri od jedanaest fotografija Irena je odjevena u crvenu majicu kakvu je imala na sebi kada je pronađeno njeno truplo, pa se pretpostavlja da su slikane na dan njene smrti. Na tim fotografijama Irenu grli muškarac odjeven u bijelu polo majicu. Iako loše kvalitete, na snimci se jasno vidi da je to logo engleske policije, odnosno zvijezda sa sedam krakova s krunom na vrhu. Nije poznat identitet mladića koji je je nosio znak britanske policije.

Hrvatska policija je utvrdila kako je Mlakar 13. i 14. kolovoza bila na otoku Rabu odakle se tog dana oko 18 sati trajektom zaputila na Krk. Ondje je 15. kolovoza 2007. godine karticom Abanke podigla određenu količinu novca s bankomata Erste banke. Istoga dana je, prema hrvatskoj policiji, podigla tisuću kuna na Rabu. U policijskom izvješću se navodi kako je 15. kolovoza Irena bila na Krku s Đorđem Grandićem, u čijem je čamcu izgubila svoju putovnicu s fotografijama izrađenim u fotostudiju Luka u Baški. Je li Mlakar dokumente na kraju zaboravila ili namjerno ostavila u čamcu, ne zna se.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene