Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Restrikcije za koćarenje

Slovenski ribari strahuju zbog ribolovne politike EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenski ribari boje se da će im reforma zajedničke ribolovne politike EU-a s restrikcijama za koćarenje u plitkim vodama Sredozemlja nanijeti veliku štetu.

Slovenski ribari boje se da će im reforma zajedničke ribolovne politike EU-a s restrikcijama za koćarenje u plitkim vodama Sredozemlja nanijeti veliku štetu, a to je bila i tema razgovora europske povjerenice za pomorstvo Marije Damaneki s njezinim slovenskim sugovornicima prilikom njezina dvodnevnog posjeta Ljubljani i slovenskoj obali.

'Želimo omogućiti ribarima da love ribu, a ujedno da ne uništavaju morsko dno', rekla je Demaneki u utorak na konferenciji za novinare u Ljubljani nakon susreta s ministrom poljoprivrede Francijem Bogovičem.

Pročitajte i ovo Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj Slika nije dostupna Odluka vrijedi od danas Slovenci uveli važnu promjenu: Pogledajte tko sve može točiti gorivo bez ikakve COVID potvrde

>> VIDEO: Uživo prenosili spašavanje ribara okruženog morskim psima!

Bez obzira na to što su slovenski ribari ocijenili da bi njihov ulov ribe sa lanjskih 700 tona mogao pasti na samo 100 tona ako Slovenija primjeni pravila po kojima se neće smjeti koćariti bliže od 1,5 milja od obale i to s mrežama, koje ne uništavaju riblju mlađ, Dameneki je rekla da se sve države EU-a moraju pridržavati europske zajedničke ribolovne politike, pa i one s kraćom obalom. Nije međutim isključila mogućnost traženja 'fleksibilnih rješenja' uz održavanje načela održivog ribarstva koje će vrijediti u razdoblju 2014.-2020.

Bogovič je rekao da je Slovenija po snazi svog ribarstva, koje ima mali udio u nacionalnom BDP-u, na dnu obalnih država u EU, ali da je ribarstvo za nju važna tradicija, pa očekuje da će se naći rješenje koje će zadovoljiti Europsku komisiju i Sloveniju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene