Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon 99 % prebrojanih glasova

Slovenija: Definitivni pobjednik prvog kruga izbora je Borut Pahor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U prvom krugu predsjedničkih izbora u Sloveniji u nedjelju Borut Pahor je dobio 40,01 posto glasova, Danilo Tuerk 35,83 posto glasova, a Milan Zver 24,16 posto, neslužbeni su rezultati objavljeni nakon 99,8 posto prebrojanih glasova.

Riječ je o privremenim neslužbenim rezultatima državne izborne komisije sa više od 3300 birališta u zemlji. Glasovalo je 816.415 birača ili 47,68 posto, što je najslabiji odaziv birača na parlamentarnim ili predsjedničkim izborima otkako je Slovenija samostalna država. Na predsjedničkim izborima 2007. godine, na kojima je sadašnji predsjednik Danilo Tuerk pobijedio kandidata desnog centra Alojza Peterlea, sudjelovalo je 57 posto birača.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Inauguracija novog predsjednika Prisegnuo Borut Pahor: Ili ćemo svi uspjeti ili ćemo svi biti gubitnici Slika nije dostupna Otvorena birališta, odaziv slab Koga će Slovenci izabrati - bivšeg manekena ili profesora?

>> Janša: Razmislit ću koga ću podržati

Službeni rezultati prvog kruga ovogodišnjih predsjedničkih izbora bit će objavljeni tek nakon što u izbornu komisiju prispiju i budu službeno pribrojeni rezultati glasovanja poštom u Sloveniji, ali i glasovi birača koji su glasovali u inozemstvu, gdje je poslano 60-ak tisuća glasačkih listića.

No, ti glasovi ne mogu promijeniti rezultat po kojemu su u drugi krug izbora, koji će se održati u nedjelju 2. prosinca, prošli bivši premijer Borut Pahor i aktualni predsjednik Danilo Tuerk, potvrđeno je Hini u slovenskoj državnoj izbornoj komisiji. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene