Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još tri godine

Slovenija Hrvatima produžuje zabranu na još tri godine?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ograničenje slovenskog tržišta rada za Hrvate moglo bi potrajati još tri godine.

Slovenska vlada mogla bi slobodni pristup svome tržištu rada na kojem ima gotovo 120.000 nezaposlenih, za državljane iz Hrvatske ograničiti za još tri godine, piše u četvrtak ljubljanski dnevni list "Dnevnik".

Pročitajte i ovo NE Krško - 1 Najprije remont Sprema se izgradnja novog bloka nuklearke Krško: Uskoro važan referendum Slika nije dostupna Nećemo u Deželu tako lako Slovenci se ne daju: Produžili nam restrikcije za zapošljavanje na još tri godine

List navodi da se radi o neslužbenoj informaciji koju je dobio u stranačkim krugovima te da vlada premijera Mire Cerara o tome još nije odlučivala.

Kada je Hrvatska ušla u Europsku uniju Slovenija je odlučila otvaranje svog tržišta za tražitelje zaposlenja iz te nove članice EU-a ograničiti za dvije godine.

Mislili ste nakon 1. srpnja tražiti posao u Sloveniji? E, neće baš ići...

U tom su razdoblju hrvatski državljani i dalje tretirani kao i državljani trećih država EU-a, a po propisima EU-a takvu bi mjeru Slovenija mogla produljiti za još najviše tri godine.

"Dnevnik" navodi da će odluka o tome biti ponajprije političke prirode. Međutim, postoje mišljenja kako stanje na slovenskom i hrvatskom tržištu rada zahtijevaju da se i dalje ograniči pristup hrvatskih tražitelja zaposlenja slovenskom tržištu na kojemu je skoro 120.000 nezaposlenih. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene