Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ankete pokazuju

Slovenci podržavaju arbitražu i deblokadu pregovora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
58 posto Slovenaca podržava odluku vlade Boruta Pahora da prekine blokadu hrvatskih pristupnih pregovora s Europskom unijom, a 35 posto je protiv, pokazala je anketa koju u izdanju od ponedjeljka objavljuje ljubljansko 'Delo'.

Gotovo je isti i omjer onih koji su za rješenje graničnog prijepora arbitražom i onih koji su protiv njega. Oko 55 posto ispitanika glasovalo bi za takav sporazum, bude li povoljan za Sloveniju, ako bi se o arbitražnom sporazumu nakon što ga prihvate oba parlamenta odlučivalo na referendumu, pokazalo je ispitivanje u koje je bilo uključeno 600 punoljetnih ispitanika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nova prognoza Delo: 58 posto Slovenaca glasovat će za sporazum Slika nije dostupna Prednost protivnika Nova anketa: 45,8 posto Slovenaca glasovat će protiv sporazuma

'Delo' navodi da su ovakvi rezultati pokazali kako je slovenska javnost naklonjena rješenju dugogodišnjeg spora i da za takvo rješenje premijer Borut Pahor ima potporu iako ga je radikalna oporba kritizirala da je pristankom na deblokadu i arbitražu izdao nacionalne ciljeve i da nije sigurno da će Slovenija dobiti ono zbog čega je od kraja prošle godine blokirala hrvatski pristupni proces. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene