Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraživanje Dela

Slovenci bi sporazum podržali i na referendumu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukupno 48 posto ispitanika smatra da je premijer Borut Pahor dobro postupio potpisavši sporazum o arbitraži s Hrvatskom, a 31 posto smatra da to nije bio dobar potez, pokazala je anketa koju je u subotu objavilo ljubljansko 'Delo'.

Ispitivanje 'Dela' u kojemu je sudjelovalo 500 sudionika pokazalo je da bi Slovenci arbitražni sporazum podržali i na referendumu za čije se raspisivanje zauzimaju oporbene stranke. Na pitanje bi li na mogućem referendumu glasovali za ili protiv arbitraže 48,5 posto ispitanika odgovorilo je da bi glasovali za, 36,9 posto protiv, a 14,6 posto nemaju o tome jasnog mišljenja. Ako bi do referenduma došlo, odazvalo bi se 40 posto birača, pokazalo je ispitivanje.

Pročitajte i ovo Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj Granica Hrvatske i Slovenije - 4 nategnuti odnosi Slovenija se oglasila o hrvatskom ulasku u Schengen, spominje arbitražu: "Zadatak svake vlade je zaštititi nacionalni interes"

>> Pahor: Imamo dobar sporazum i dobit ćemo potporu

Ukupno 56 posto ispitanika smatra da referendum nije pravi način odlučivanja o ratifikaciji arbitražnog sporazuma, a 40 posto da jest. Iako su naklonjeni arbitraži, većina sudionika ankete smatra da potpis premijera Boruta Pahora pod sporazum o arbitraži neće bitno djelovati na odnose sa susjednom državom. Dvadeset i dva posto ispitanika navelo je da će se nakon potpisivanja arbitražnog sporazuma odnosi s Hrvatskom poboljšati, 11 posto da će se pogoršati, a više od 60 posto da će ostati isti. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene