Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Građani u akciji

Ispilio ogradu luksuzne vile: "Nismo se orijentirali na cijelu ogradu, koje ima više od 100 metara, nego na 130 cm jer smeta na prolazu do mora"

Aktualno Galerija Policija odvodi čovjeka Policija odvodi čovjeka Foto: Dnevnik Nove TV Piljenje ograde u Dubrovniku - 3 Piljenje ograde u Dubrovniku - 3 Foto: Dnevnik Nove TV Piljenje ograde u Dubrovniku - 2 Piljenje ograde u Dubrovniku - 2 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Piljenje ograde u Dubrovniku - 1 Galerija 1/4 >>
Pile i čekići od ranog jutra kraj luksuzne vile u Dubrovniku. Građani su se okupili u srijedu kako bi otpilili dio ograde i srušili dio kamenog zida koji su, kako kažu, smješteni na pomorskom dobru i odavno su trebali biti srušeni. Vše donosi novinarka Željka Škreblin.

U 7 ujutro neki Dubrovčani su se okupili kako bi ispilili dio ograde i srušili dio kamenog zida. Zid i ograda kod Vile Elite u blizini uvale Lapad, priječe im put moru. Na teren je izašla i policija koja je za akciju znala dan prije.

Procijenjeno je da se ne radi o kaznenom djelu. Ipak, morali su intervenirati. Hotel u čijem je vlasništvu vila, poslao je zaštitara, a on je građanima pokušao oteti alat. Policija ga je privela.

Sve se to dogodilo jer su građani bijesni. Prije 15 godina građevinski inspektor donio je rješenje da se cijela ograda ukloni. Vlasnik je podnio žalbu, a ona je odbijena. No, ograda je ipak ostala.

"Građani bi trebali imati pravo da neposredno tuže ili udruge da pokreću parnične postupke i to bi olakšao i posao državi i sigurno bi ishodilo uklanjanjima ograda, a ne kao što je do sada kad inspekcija donosi rješenja, a ne provodi ih", kaže Igor Legaz .

Pročitajte i ovo Šibenik - 1 Ozlijeđen 57-godišnjak Šibenčani o napadu na dostavljača zbog majice s likom Miše Kovača: "Mislim da je to stvarno dno dna"

Zato su danas odlučili uzeti alat u svoje ruke.

"Mi se nismo orijentirali na cijelu ogradu koje ima više od 100 metara, nego samo na 130 cm koja je smetala na prolazu da se dođe do mora, na lokaciji starog puta koji je postojao 80 godina, za koje smo mi Lapađani vezani, koji se usjekao u naše djetinjstvo i mladost", rekao je Legaz.

Oglasio se i hotel. Tvrde kako je sve legalno. Projekt je bio odobren, imaju građevinsku dozvolu, a pristup pomorskom dobru nikome nije zabranjen. Kažu i kako su zakazale institucije koje su danas dopustile huliganizam na privatnom posjedu.

Pročitajte i ovo Jevgenij Prigožin - 4 Iz minute u minutu VIDEO Rusija potvrdila smrt Jevgenija Prigožina: Uz njega poginuo i zapovjednik Wagnera Dmitrij Utkin

Policija će o današnjoj akciji obavijestiti državno odvjetništvo koje bi trebalo odlučiti je li rušenje ipak kazneno djelo.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene