Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Slavonski Brod: Novo onečišćenje pitke vode

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U slavonskobrodskom naselju Slavoniji II. u zgradi u Ulici Augusta Cesarca br. 76 onečišćena je pitka voda kad je u toj zgradi pukla cijev na izmjenjivaču za bojler tople vode, pa poduzeće 'Brod plin' obavještava građane na ulazima D, E i F da vodu ne rabe za piće i u prehrambene svrhe.

'Brod plin' je priopćio da je oko 8,30 sati u toplinskoj podstanici za grijanje i toplu vodu pukla cijev u izmjenjivaču za bojler tople vode, pa se topla voda iz toplovoda izmiješala sa sanitarnom vodom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Jednogodišnje mjerenje Slavonski Brod guši se u sumporovodiku Slika nije dostupna Nova onečišćenja vode

Djelatnici poduzeća odmah su počeli sanirati uređaj za grijanje te čine sve kako bi stanarima što prije osigurali pitku vodu, stoji u priopćenju.

U 'Brod plinu' ističu kako je i najnoviji izgred posljedica dugogodišnjeg nemara poduzeća koje nije održavalo kotlovnice, i od kojega su ih prije dva mjeseca preuzeli na upravljanje.

Napominju i da, po nekim spoznajama, uređaji na kojima se zadnjih dana događaju kvarovi i puknuća što uzrokuju izgrede nisu novost, jer su se u zadnjih nekoliko godina slični kvarovi ponavljali više puta.

''Brod plin' čini sve kako bi uklonio posljedice izgreda te će do kraja sljedeće godine zamijeniti stare i dotrajale kotlovnice na mazut novim, najsuvremenijim kotlovnicama na plin. Tada više ne će biti moguća ugroza zdravlja građana i isključenja grijanja te nestanaka tople i pitke vode', navodi se u priopćenju.

U toj tvrtki građane mole za strpljivost i razumijevanje te najavljuju da će o svim novim potezima javnost izvješćivati redovito i pravodobno.

U naseljima Slavoniji I. i II. nedavno je zbog kvara na dotrajalu toplovodnom sustavu voda onečišćena mazutom, pa u 200-ak kućanstava voda još nije za piće, jer su vrijednosti mineralnih ulja u 13 od 15 ispitanih uzoraka bile iznad dopuštene razine. Cijevi u tim zgradama i dalje se ispiru.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene