Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Troškovi života rastu

'Skuplja struja za nezaposlene znači jedan dan za preživljavanje s obitelji'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vladina odluka o ukidanju subvencija za najsiromašnije novi je udar na džep! Porast računa za struju itekako će osjetiti jer im to u dnevnim troškovima znači kruh za nekoliko dana.

Ministar gospodarstva tvrdi da poskupljenja nema i nudi već poznato objašnjenje, nova metodologija. Prije nego što uključi šivaći stroj, nezaposlena Danica Radošević dva puta će razmisliti. 'Krpanje' kućnog budžeta, otežat će joj uskoro skuplja struja. 'Svaki mjesec izdvojiti 15 ili 20 kuna za nas koji primamo tisuću kuna s burze puno znači, jer je to jedan dan da preživiš sa svojom obitelji i djetetom', ističe Danica.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dva HDZ-ovca kažnjena zbog sukoba interesa Slika nije dostupna Plaće radnicima Vlada će kontrolirati tvrtke isplaćuju li doprinose

Račun za struju Danica će platiti 11 kuna više jer Vlada ukida subvencije. Da nije vrijeme za igru, poručuju sindikati. 'Ukidanje nije opravdano u situaciji u kojoj imamo najveći broj nezaposlenih, u vrijeme kad kriza u principu još nije prošla i ne vidimo kad ćemo izaći iz krize', kaže Goran Bakula iz NHS-a. Vladi se lampica upalila pa ministar tvrdi da je način dodjele potpora neselektivan.

'Moramo razumjeti da je svaka kuna određenoj kategoriji stanovništva dragocjena, ali radilo se o subvenciji na mjesečnoj razini od sedam do 14 kuna', rekao je ministar Popijač. Dragocjenu će kunu, Danica štedjeti na druge načine. 'neću više peglati i gledati televizor, jer ću ga paliti za najnužnije, samo koliko treba da pogledam vijesti', ističe Danica.

Potrošačima veći računi, HEP-u 124 milijuna kuna manje, a čini se da im ne treba. Zagreb bi ostao u mraku da je čekao HEP koji se uopće nije javio na natječaj za osvjetljavanje glavnog grada, pa su posao vrijedan milijune kuna dobili Slovenci. Uz zaradu od milijardu i 400 milijuna kuna koju lako namaknu rezanjem na najsiromašnijima, razumljivo da ih taj posao nije zanimao.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene