Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kurikulum u izradi

Škole još nisu dobile potpuni plan zdravstvenog odgoja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za većinu učenika danas je ipak već počela prava nastava. Provjerili smo što su radili prvašići, a što oni stariji učenici te jesu li se pripremili za najveću novost na nastavi - zdravstveni odgoj.

Zdravstveni odgoj bit će u sklopu prirode i društva, biologije i satova razredne zajednice. Svi profesori koji nisu te struke imat će dodatno usavršavanje kako bi na pravi način informirali svoje učenike.

Pročitajte i ovo Ilustracija Visoka cijena Nastavnici na nogama! Ako prođe novi zakon, plaćat će kazne zbog ocjena: "Daj pet postat će svakodnevnica" Ilustracija Zakonske izmjene Medvjeđa usluga: Roditelji će školama moći još lakše lagati za svoju djecu?

Iako im je ovo tek drugi dan u školi, na udžbenike, pisanke i učenje prvašići su se već naviknuli.

'Jako je lijepo biti u školi sa svojim prijateljima novima i u klupi sjediti i učiti', rekla je Ema, učenica prvog razreda.

Osmaši punom parom ponavljaju gradivo, jer već sljedeći tjedan pišu test iz matematike.No, pripremaju se i za neke novosti poput zdravstveno odgoja.

>> I premijerova supruga u programu zdravstvenog odgoja u školama!

'Rekli su nam kao da će se nadovezat na neke predmete, al ništa još više ne znamo o tome', rekla je Laura.

Kako će to u praksi točno izgledati, još se ne zna, jer škole nisu dobile potpuni plan.

'Mi to moramo imati što prije radi našeg planiranja kurikuluma i godišnjeg plana i programa', rekla je Višnja Reljić, ravnateljica OŠ Ivana Gundulića

'Do kraja ovog mjeseca, Agencija, odnosno Povjerenstvo će napravit kurikulum. Odnosno, on je već u dobroj mjeri i napravljen', rekao je Vinko Filipović, ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene