Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vanjska članica Povjerenstva

I premijerova supruga u programu zdravstvenog odgoja u školama!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uoči nove školske godine i konačna odluka o predmetu o kojem se od kada je došla nova Vlada najviše raspravljalo.

Najprije je ministar Željko Jovanović najavio spolni odgoj i izazvao pravu salvu reakcija. Pa je počela izrada programa. I rodio se novi predmet koji, zapravo, nije predmet, nego gradivo u okviru već postojećeg gradiva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Traže smjenu Jovanovića Štrajk u znanosti i visokom školstvu - Ribič o Jovanoviću: 'Zajedno sa svojom ekipom mrcvari obrazovni sustav' Slika nije dostupna Osvrt na primanja Jovanović: 62 posto zaposlenih u obrazovanju imat će veću plaću

>> Jovanović: Moramo uvesti zdravstveni odgoj u škole

Kako se zdravo hraniti, koliko je važna tjelesna aktivnost, utjecaj droga, spolno ponašanje. Mali je to dio zdravstvenog odgoja koji od ponedjeljka stiže u škole i o kojem će učiti hrvatski školarci, koji su na 7. su mjestu po debljini, piju i puše više od svojih europskih vršnjaka. Voće i povrće gotovo nitko ne jede. Svaki peti ne pere zube.

Zanimljiv je podatak da je u izradi programa koji bi to trebao promijeniti sudjelovala i supruga premijera Milanovića. 'Oni uče da trebaju prati zubiće nakon jela, ali to ne rade. Ne stvaramo zdrave životne navike. Zato je cijela ideja da ono o čemu pričamo osiguramo na licu mjesta', rekla je Sanja Musić Milanović, koja ima funkciju vanjske članice Povjerenstva za izradu kurikuluma zdravstvenog odgoja.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene