Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Školarci na Facebooku

'Trošimo plin, produžimo praznike'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Plinska kriza neće utjecati na normalan rad škola, stoga nema odgode nastave, potvrdilo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Nije pomoglo ni to što su tisuće učenika stvorile desetak grupa na Facebooku u kojima pozivaju na pojačano trošenje plina kako bi im praznici potrajali što duže.

Nadležni su zaključili kako je ušteda koja bi se dobila jednim tjednom odgode nastave zanemariva i ne utječe na stabilnost plinskog sustava. Od 1.274 škole samo njih 366, odnosno 30 posto grije se na plin, stoga je potrošnja svih tih objekata tek 0,3 posto ukupne potrošnje plina u Hrvatskoj. Ministar Primorac stoga je odlučio da će u ponedjeljak školsko zvono označiti početak drugog polugodišta.

Pročitajte i ovo Eksplozija u Mongoliji U glavnom gradu Mongolije VIDEO Eksplodirala cisterna sa 60 tona plina: Poginulo najmanje šest osoba Subvencije i Vlada - 2 Pritisak Europske komisije Hoće li Vlada ukinuti subvenciju za energente? "E sad, što će biti nakon izbora, ja ne vjerujem HDZ-u ni kad darove nose"

>> Škola ipak počinje u ponedjeljak

Pri donošenju odluke vodilo se računa i o interesima učenika i roditelja. Mnogi u slučaju odgode ne bi imali kamo s djecom koja se s time vjerojatno ne bi složila. Tisuće ih se učlanilo u desetak grupa na Facebooku koje pozivaju na pojačano trošenje plina kako bi drugo polugodište kasnije počelo. 

'U Ministarstvu znamo sve o Facebooku jer sam ja redovni gost na svim Facebook grupama od onih vezanih za maturu do onih uključenih u potrošnju plina i sve drugo što se na Facebooku događa', rekao je Duje Bonacci iz Ministarstva znanosti i obrazovanja. Ako se kriza nastavi, u Ministarstvu će razmotriti svoju odluku. Do tada svaka škola koja eventualno bude imala problema s grijanjem može zatražiti odgađanje početka nastave. Do sada nije stigao ni jedan takav zahtjev, tako da će školarci u ponedjeljak ponovno u klupe.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene