Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Skandal u Pakracu: umalo pokopali krivu pokojnicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bizaran događaj, nastao skandaloznom pogreškom u Općoj županijskoj bolnici Pakrac, šokirao je mještane Ratkovice kod Pleternice i Jasenovca.

Tijela dviju umrlih žena zamijenjena su u bolničkoj mrtvačnici i predana obiteljima radi pokopa. 

Pročitajte i ovo Bunker u podrumu Iznenadila se Jezivo otkriće u podrumu bakine kuće: "Pogledajte što sam pronašla iza tajnih vrata" Slika nije dostupna Na nepoznatoj lokaciji Tamerlana Carnajeva napokon pokopali, ali ne zna se gdje

Sve se otkrilo jučer oko 13.30 sati na mjesnom groblju u Ratkovici, kad je pola sata prije pokopa otvoren lijes u kojem je trebalo ležati tijelo 86-godišnje Milke Mađarević iz Ratkovice. Šokirana obitelj, rodbina i prijatelji su u lijesu ugledali tijelo njima nepoznate mlađe žene!

Lijes nije trebao niti biti otvoren. Na zamolbu bakine prijateljice da je još jednom vidi, pogrebnici su otvorili lijes i tada je nastao šok. U lijesu je, odjevena u bakinu odjeću, ležala nepoznata mlađa žena. 

'Da prijateljica nije tražila otvaranje lijesa, u bakin grob bismo pokopali drugu osobu', ispričao je reporterima Glasa Slavonije, koji prenosi ovaj događaj, Milkin unuk Ognjen Mađarević.

Nakon prvog šoka, obitelj je odmah o svemu obavijestila policiju pa se vrlo brzo doznalo se i tko je žena koja je bila u lijesu. 

Riječ je Mirjani Linjak (52) iz Jasenovca, koja je, kao i baka Milka, umrla u Općoj županijskoj bolnici u Pakracu. 

'Još veći šok je nastao kad su nam javili da je u Jasenovcu pokop obavljen. To znači da je bakino tijelo sada u tuđem grobu', govori Ognjen, dodajući da su im policajci, nakon razgovora s bolnicom i kolegama rekli da će tijelo žene iz Jasenovca biti vraćeno u pakračku bolnicu, dok će bakino tijelo idućih dana biti ekshumirano s groblja u Jasenovcu i nakon toga prevezeno u Ratkovicu. 

Istražni sudac županijskog suda u Požegi, Branimir Miljević, sinoć je bio upoznat s neugodnom situacijom zamjene identiteta umrlih žena. 

'Ljudima sam samo savjetovao da tijelo preminule žene dopreme u pakračku bolnicu te da ga tamošnje službe dalje preuzmu. Mora se utvrditi tko je napravio tako nevjerojatan, a za obitelj zasigurno i krajnje neugodan propust - bolničke službe ili  oni koji su preuzimali tijelo', rekao je sudac Miljević.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene