Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vlasnica tek čeka suđenje

Skandal s elitnom prostitucijom u salonu za masažu: U zločinu uhvaćena i prva pratilja na izboru za ljepotu

Prostitucija, ilustracija (Foto: Getty images)
Prostitucija, ilustracija (Foto: Getty images) Getty Images
Aktualno Galerija Prostitucija (Foto: Guliver/Thinkstock) Prostitucija (Foto: Guliver/Thinkstock) Foto: Guliver/Thinkstock Prostitucija, ilustracija (Foto: Getty images) Prostitucija, ilustracija (Foto: Getty images) Foto: Getty Images Prostitucija (Foto: Guliver/Thinkstock) Prostitucija (Foto: Guliver/Thinkstock) Foto: Guliver/Thinkstock +0 Rafael Krešić, odvjetnik Galerija 1/4 >>
Novi skandal s elitnom prostitucijom u salonu za masažu. Jedna je vlasnica podvodila dvije djevojke, od kojih je jedna bila i prva pratilja na jednom od vodećih izbora ljepote u Hrvatskoj. Obje su maserke osuđene, a vlasnici salona suđenje tek treba početi.

Lentu prve pratilje s natjecanja ljepote 20-godišnja djevojka zamijenila je salonom za uljepšavanje. Tamo je klijente zajedno s još jednom radnicom, prema presudi prekršajnog suda, masirala te im pružala seksualne usluge. Djevojka je sve priznala na sudu i zajedno s kolegicom platila kaznu od 750 kuna zbog odavanja prostituciji.

Nešto ozbiljniji sudski proces čeka vlasnicu salona za masažu. Istražitelji vjeruju da je prisiljavala svoje djelatnice da uz masažu korisnicima nude seksualne usluge. Iako joj prijeti i do deset godina zatvora, vlasnici itekako može ići na ruku dokazni postupak.

"Najčešće iz razloga što osobe koje pružaju te usluge jednostavno ne žele svjedočiti protiv osoba koje ih u tome organiziraju. Ako one u tome ne surađuju, tužitelj nema puno izbora u dokaznom smislu Jednostavno to ne može dokazati", rekao je odvjetnik Rafael Krešić.

Korisnici usluga nisu ni u kakvom prekršaju

U 2018. je zbog poticanja na prostituciju osuđeno osam osoba. Najčešće je riječ o muškarcima. Međutim, bivša misica nije jedina koja se prošle godine odala prostituciji. Policijske statistike kažu kako je u odavanju prostituciji uhvaćeno 38 osoba, od čega su četvorica muškarci. Siva zona u cijeloj priči su i korisnici usluga, koji prema zakonu nisu ni u kakvom prekršaju.

"Oni su u tim postupcima eventualno svjedoci. S druge strane, ako zakonodavac želi zadržati kažnjivost te vrste djelatnosti, treba stvarno razmisliti da e određena uloga u smislu okrivljenika pridaje i tim skupinama ljudi", rekao je Krešić.

Ništa bolja situacija nije niti s podvođenjem maloljetnika. Naime, samo u prošloj godini policija je podigla 60 kaznenih prijava zbog podvođenja djece. Tek tri su završile sa sudski epilogom.

Da stvari treba mijenjati govori i činjenica da su sve zapriječene kazne za odavanje prostituciji izrečene u njemačkim markama, koje ne postoje već gotovo dva desetljeća.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene