Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sjednica Vlade

Premijer Milanović: Uvjeren sam, 2014. će biti bolja!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Zoran Milanović tvrdi da će 2014. godina biti bolja.

Premijer Zoran Milanović na početku Sjednice Vlade rekao je da s punim povjerenjem kaže da će 2014. godina biti bolja. 'Iduća godina bit će manje teška, ali će i dalje biti teško. No, s punim uvjerenjem kažem da će biti bolja nego ova godina', rekao je Milanović.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene" Ilustracija Sjednica Vlade Plenković: "Predlažemo Ivana Turudića za novog glavnog državnog odvjetnika"

'Treba reći da sustav bolnica u Hrvatskoj ne funkcionira kako treba, ali vukovarska i kninska bolnica su bolnice od posebnog statusa i pijeteta i neće biti dirane u svom pravnom statusu, a kamoli ukidane kao bolnice', naglasio je premijer.

Dodao je kako će doći do objedinjavanja pojedinih bolnica, što je već krenulo, zato što 'sadašnju situaciju više ne možemo financijski izdržati, a ni usluga nije kvalitetna'. Analize se rade i sve ide za time da se kvalitetne usluge zadrži ili povisi, olakša upravljanje i određene funkcije objedine, rekao je.

'To znači da ni jedna sredina neće ostati bez bolnice koju trenutačno ima, jedino će možda ta bolnica ostati bez ploče koja je trenutno na njoj', dodao je Milanović i ponovio da vukovarska i kninska bolnica iz povijesnih razloga, zbog Domovinskog rata, 'u svakom slučaju' zadržavaju svoj status.

Potpredsjednica Vlade Milanka Opačić  rekla jekako će biti puno bolji red u sustavu.

Milanka Opačić o mjerama koje će utjecati i na vaš život

Ministar financija Slavko Linić predstavio je Nacrt konačnog prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o fiskalnoj odgovornosti. 'Vlada će u ožujku donijeti srednjoročni plan prilagodbi. Do tada Vlada nema pravo povećavati troškove', rekao je ministar. Izvijestio je da ćemo od 1. siječnja fiskalni odbor imati kao radno tijelo Sabora.

Linić je govorio o zakonu o igrama na sreću. Rekao je da je duga procedura mijenjanja zakona o igrama na sreću. Moramo proći proces notifikacije propisa, izjašnjavanje svake zemlja članice EU. Donošenje zakona predviđa se za drugi kvartal sljedeće godine.

Ministar zdravlja Rajko Ostojić rekao je kako je palijativna skrb dio koji je u zdravstvenom sustavu bio zanemaren, ali sada se donosi strateški plan razvoja za sljedeće dvije godine. 

Linić je izvijestio kako je u 2013. godini zbog elementarnih nepogoda prijavljeno 384 milijuna kuna zahtjeva za odštetu. Prihvaćeno je, kaže 201,5 milijun. Iz sredstava u proračunu isplaćeno je 2,8 milijuna, a sada se dodjeljuje 16,5 milijuna kuna pomoći jedinicama lokalne samouprave za ublažavanje posljedica elementarne nepogode.

'Postupak mirenja nije uspio, otkazujemo KU za zaposlene u obrazovanju!'

Na Vladi je ministar Željko Jovanović predložio otkazivanje Kolektivnog ugovora za zaposlenike u srednjoškolskim ustanovama te otkazivanje Kolektivnog ugovora za zaposlenike u osnovnoškolskim ustanovama.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene