Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sjednica Vlade

'Nepotrebna buka, nastavljamo zapošljavanje mladih za 1.600 kn'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Nakon tjedan dana nepotrebne buke o programu zapošljavanja, našli smo sredstva da se ne prekida zapošljavanje 5.000 novih zahtjeva', rekao je Zoran Milanović.

Premijer Zoran Milanović na početku sjednice Vlade osvrnuo se na pitanje zapošljavanja mladih za 1.600 kuna. Rekao je da se ta vrsta zapošljavanja nastavlja i da će do kraja ljeta biti 'riješeno 5.000 zahtjeva' mladih za stažiranje prema programu Vlade za 1.600 kuna.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene" Premijer Andrej Plenković Sjednica Vlade Plenković o izbacivanju srpskog diplomata: "Reagirali smo na jedini način na koji smo mogli"

'Nećemo čekati Garanciju za mlade, imamo sredstva', rekao je premijer.

Na dnevnom redu je, uz ostalo, bio i prijedlog zakona o državnoj informacijskoj infrastrukturi.

Prijedlogom zakona o državnoj informacijskoj infrastrukturi Vlada namjerava urediti područje elektroničke uprave i omogućiti svima, koji imaju propisano pravo, dostupnost podataka koje prikupljaju institucije u javnom sektoru.

Radi ispunjavanja tog cilja Vlada predlaže uspostavu središnjeg državnog portala kao jedinstvenog virtualnog upravnog mjesta.

'Građani neće više ići od šaltera do šaltera', rekao je ministar uprave Arsen Bauk.

Vlada se hvalila, a onda si pucala u noge...

Govoreći o nacrtu prijedloga zakona o regulaciji tržišta željezničkih usluga, s Nacrtom konačnog prijedloga zakona, ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić rekao je kako će se jačanjem konkurencije postići veća kvaliteta usluge.

'U sklopu provedbe racionalizacije i spajanja agencija Agencija za regulaciju tržišta željezničkih usluga pripaja se HAKOM-u', izvijestio je minsitar Hadaš Dončić.

Tko će koristiti skupe Audije?

Odlukom o ustupanju na korištenje službenih automobila, Vlada 11 nabavljenih luksuznih i skupih automobila Audi A6, 3,0 TDI quattro koji su bili predviđeni za druga ministarstva, ustupa na korištenje Ministarstvu unutarnjih poslova.

'Radi racionalnijeg korištenja nabavljenih vozila, 11 službenih vozila ustupaju se MUP-u, a ministri dobivaju vozila srednje klase', rekao je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić. Dodaje da korisnici koji su dobili te aute, nisu iste tražili.

Prema prijedlogu odluke, ministarstvo koje ustupa vozilo MUP-u plaćat će mjesečne leasing rate, a MUP će plaćati troškove održavanja koji nisu ugovoreni ugovorom o operativnom leasingu te troškove goriva.

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak izvijestio je da će Vlada dati jednokratnu robnu pomoć Caritasu Zagrebačke nadbiskupije i Caritasu Župe sv. Antuna Padovanskog iz strateških robnih zaliha.(I.D. / Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene