Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stručnjak tvrdi

'Sjedala se katapultiraju za nekoliko desetinki sekunde'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvo što treba učiniti jest locirati katapultirane sjedalice MIG-ova, tvrdi aeronautičar Milošević.

Procedura koja slijedi nakon ovakvih slučajeva jest lociranje sjedala aviona, koja emitiraju signal, rekao je aeronautičar Josip Milošević. Dodao je kako naši MIG-ovi imaju sjedala KM1, a radi se o starijem tipu ruske proizvodnje koja imaju raketno punjenje i koja se u nekoliko desetinka sekunde izbacuju na sigurnu udaljenost od zrakoplova.

Pročitajte i ovo Ilustracija Najavili štrajk Skandal u Makedoniji: Bivši ministar gospodarstva i njegovi pomagači upali u nadzorni toranj i napali kontrolore leta Slika nije dostupna NOVI ZRAKOPLOVI Službeno krenuo najskuplji hrvatski vojni projekt, vrijedan do milijardu eura

'Sve ovo je bilo izvedivo jer je avion bio u povoljnom položaju u odnosu na teren i izgleda da nije išao prebrzo', rekao je Milošević. Na upit koliko će vremena trebati da se otkriju uzroci ove nesreće, nije znao precizirati. 'Bit će jednostavno za otkriti uzroke nesreće ako su zakazali piloti. Avioni su bili tehnički ispravni', rekao je Milošević.

>> Kod Slunja se srušila dva MIG-a, piloti preživjeli

Podsjetimo, danas oko 12.50 sati tijekom vojne vježbe na poligonu u Slunju srušila su se dva MIG-a. Oba pilota preživjela su nesreću jer su se na vrijeme katapultirana. U tijeku je njihovo je njihovo izvlačenje iz šume. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene