Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iako je kraj listopada

Sjajna turistička sezona: Jadran pun turista

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako bi turistička sezona što duže trajala, gradovi na obali nude različite aranžmane.

Tako Split nudi city-break aranžmane. 'Gosti koji dođu u petak do ponedjeljka mogu koristiti te karte koje mi dajemo besplatno kupujemo od kazališta, isto tako dajemo i besplatne, besplatna razgledavanja. Hoteli su se okrenuli i polako rađa se ta ponuda', rekao je Vedran Matošić i TZ grada Splita.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nepristojni turisti Počela je sezona povraćanja i uriniranja po Splitu: "Znaju gdje mogu piti dok se ne osvijeste" Hrvati i ljetovanje - 1 gdje Hrvati ljetuju? Visoke cijene u špici sezone: "Više se isplati na ljetovanje u drugu zemlju, nego na Jadran"

A kad je kultura u pitanju, grad ima što za ponuditi. Ove godine dobit će nagradu 'Destinacija kulture'.

>>Ovaj grad je REKORDER po povećanju broja turista!

'Ovaj grad treba na taj način prepoznat, kroz njegovo kazalište, kroz operu, kroz balet, kroz koncerte, kroz sve ono što mi pružamo', istaknuo je Matošić.

Uz kulturu još su aktualne i plaže. Neki se još kupaju. A  plažu je uvijek dobro uklopiti u godišnji odmor. I dok su sada turiste privukli povoljni aranžmani i avionski letovi, turistički djelatnici smatraju da će posezona uskoro ipak stati, jer od idućeg tjedna znatno opada broj izravnih letova. To je nešto na čemu još treba raditi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene