Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Snimka koja otkriva kako je atentator napao Fica: Otkriveno što je izgovorio prije nego što je zapucao

Sisak: Samoubojstva se nisu mogla spriječiti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U povodu jučerašnjih samoubojstava dvojice pacijenata s Internog odjela Opće bolnice u Sisku Stručno povjerenstvo te bolnice danas je na sastanku zaključilo da se "samoubojstva nisu mogla predvidjeti, a kamoli spriječiti".

Ravnatelj Bolnice dr. Damir Pahić izjavio je da je sastanak Stručnog povjerenstva sazvan kako bi se vidjelo je li bilo kakvih stručnih pogrešaka u liječenju bolesnika koji su jučer počinili samoubojstva bacivši se sa zgrade Internog odjela na beton i na parkiralište".

Pročitajte i ovo Provjereno: Dom zdravlja - 1 Tko će nas liječiti? Ženi sa slomljenim kukom htjeli dati samo tabletu, ali ni nju nisu imali: "Samo su ispunili papirologiju i pozdravili se s nama" Liječnik u ordinaciji (Foto: Dnevnik.hr) HZZO Donesena odluka o novom načinu financiranja posebnih liječničkih dežurstava

"Detaljno su pregledane njihove povijesti bolesti, obavljeni su
razgovori s liječnicima i dežurnim bolničkim osobljem na tom odjelu te je utvrđeno kako nije bilo nikakvih naznaka da bi se to moglo dogoditi, niti je bilo ikakvih podataka o prijašnjem liječenju tih preminulih bolesnika ili uzimanju nekih psihofarmaka", rekao je dr. Pahić.

Nakon jučerašnjih samoubojstava dvojice pacijenata jučer su poduzete određene sigurnosne mjere na Internom odjelu sisačke Opće bolnice. 

"Zapriječili smo izlaze i pojačali smjenski rad sestara, a jedan
liječnik nazočan je 24 sata na tom odjelu", istaknuo je dr. Pahić.

Bolnički psihijatar, kako je obavijestio dr. Pahić, razgovarao je s pacijentima na tom odjelu za koje bi se moglo posumnjati da bi imali suicidalnih ideja.

Jučer su samoubojstva počinila dvojica starijih teško bolesnih
pacijenata - jedan je bolovao od karcinoma, a drugi je bio srčani bolesnik.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene