Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve je poznato

Penava objavio imena ministara iz DP-a

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava na konferenciji za medije govorio je o novim ministrima.

Ivan Penava je na početku konferencije za medije rekao da je prvi resor u kojem će DP imati ministra biti Ministarstvo demografije i useljeništva, a  ministar će biti Ivan Šipić.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik Sigurnosna prijetnja Veleposlanik SAD-a o čelniku bosanskih Srba: "Njegova užasna retorika je neprihvatljiva, gura zemlju ka sukobu"

DP će voditi i ministarstvo poljoprivrede, a na čelu će biti Josip Dabro. Treće ministarstvo za koje će biti nadležni DP biti Ministarstvo gospodarstva, a na čelu će biti Ante Šušnjar.

Pročitajte i ovo Robert Fico Duga politička karijera Tko je slovački premijer na kojega je izvršen atentat?

Pročitajte i ovo Slovački premijer je u bolnici Atentat u Slovačkoj VIDEO Slovački premijer operiran: Njegov zamjenik otkrio nove detalje o Ficovu stanju

"Šipić je iz Dalmacije, Šušnjar iz Slavonije, a Dabro iz Zagreba zbog čega su ispoštovane tri najvažnije regije", rekao je Penava.

Otkrio je da je dogovoren i četvrti ministar koji će biti bez resora i  potpredsjednik Vlade te da će DP dobiti i potpredsjednika Sabora.

Predsjednik stranke Penava odgovorio je da je u konkurenciji bilo mnogo drugih imena, stoga nijedno imenovanje nije sto posto sigurno dok ga ne potvrdi netko od službenih predstavnika stranke.

"Cijelo vrijeme kroz razgovor s vašim kolegama novinarima pokušavam apelirati da ne trčimo pred rudo, kao što kažu u narodu i da ne donosimo zaključke o ljudima i resorima koji nisu dogovoreni. Kao predsjednik DP-a sam tijekom pregovora bio vrlo suzdržan i klonio se od teza koje nisu dogovorene, barem do onih vrlo vjerojatnih faza implementacije ili realizacije", kazao je Penava.

Penava je potvrdio da je njegov zamjenik Radić prenio upravljačka prava svojih tvrtki na ured odvjetnika Šušnjara "kao što to radi većina poduzetnika kad uđu u politiku, u skladu sa zakonom".

Osim toga, Radić u narednom razdoblju neće biti ni saborski zastupnik, s obzirom na to da je svoj zastupnički mandat stavio u mirovanje, a stranka će imenovati njegovu zamjenu.

Koalicijski sporazum između HDZ-a i DP-a koji o novoj vladi pregovaraju više od tri tjedna mogao bi po Penavinim riječima biti potpisan do petka

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene