Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novogodišnje želje

Nemaju gotovo ništa, a ne traže mnogo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako mnogi kada govore o novogodišnjoj noći spominju blještavilo i ludi provod, nažalost ima i onih kojima se ta noć, ali ni današnji dan niti malo ne razlikuju od ostalih dana u godini.

Riječ je o onima koji jedva preživljavaju. Ne poznaju luksuz. Žive u svega nekoliko kvadrata, bez struje i vode, a svaki novi dan dožive i prežive zahvaljujući pomoći drugima.

Pročitajte i ovo Ilustracija ČEKA SE SABOR Pedofila poslali u udrugu za djecu - kad će se to prestati događati? Vlada je usvojila neke izmjene, ali... Provjereno - Jedni za druge - 1 stigle reakcije iz Grada Nakon reportaže u Provjerenom: Udruge dobivaju novu priliku, hoće li se jedna lijepa priča ipak nastaviti?

Baka Juliška Foriš nema vode, ni struje. Kruh, namaz i salama bili su joj blagdanski doručak. Najveća sreća su joj dva mačka.

Erzsebet Borić iz Udruga žena 'Izvor' svaki joj dan pravi doručak, ali i društvo. 'Pripremim joj doručak. Naložim vatru, pospremim kuću i donesem joj vodu', kaže Borić.

Nema vode, ni struje. Kruh, namaz i salama bili su joj blagdanski doručak. Najveća sreća su joj dva mačka.

Unatoč neimaštini, želja nema. 'Meni ništa ne fali. Imam drva. Imam svašta fala Bogu', rekla je baka Juliška. Iako ni sama nema mnogo, višak pokloni drugima. 'Sve podijeli. Sve da, da ne budu drugi gladni i žedni', kaže Borić.

Članice Udruge žena Izvor pomažu i Davoru. 80% mu je oštećen sluh. Novogodišnja želja su mu baterije za slušni aparat. 'Sreću mi nitko ne može kupiti i dati i zdravlje, a to mi je najviše potrebno', kazao je Davor. Živi od socijalne pomoći koju potroši za drva, struju i vodu. Skuha tek ono što uzgoji.

A suza je suzu stizala u obitelji Kiš. Majka i sin teško bi preživjeli bez pomoći. 'Jako mi dobro dođe što donesu majci lijekove. Napravili su nam i zdravstvenu iskaznicu. Brinu se za majku. To mi je najvažnije', rekao je Šandor Kiš.

'Oni su korisnici Ministarstva, ali bi bilo daleko bolje kada bi dobili još koju posjetu', rekla je Katarina Bajsić, voditeljica projekta. Nitko od njih ne traži mnogo u ovoj godini, žele samo da ne bude gora od prošle.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene