Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gradit će državne ceste

Ministar otkrio zašto neće biti gradnje novih kilometara autocesta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tamo gdje je promet zagušen, ići će se na gradnju državnih cesta.

Gradnje novih kilometara autocesta neće biti jer su, poručuje ministar Siniša Hajdaš Dončić - neisplativi.

Pročitajte i ovo Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici Ilustracija Zabijao se autom u njihov Clio Optužen muškarac čiji je ponašanje zgrozilo Hrvatsku: Svi pamte njegov napad na troje mladih

Kako teku radovi na jednoj takvoj započeti prije 25 godina, provjerio je u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Brza cesta Solin-Klis, obećao je ministar, bit će završena iduće godine.

Čak 270 radnika i po kiši gradi brzu cestu Solin- Klis. 'Zasada sve ide točno onako kako smo predvidjeli', kazao je generalni direktor Hidroelektre Rade Pilipović. Dio brze ceste Solin - Klis pušten je u promet 1999. No, drugi dio, iako su radovi počeli prije šest godina, još nije završen.

Zbog ekonomske krize i problema s izvođačima radova gradilište je stalo. Split nije bio kvalitetno povezan sa zaleđem. Ministar prometa je siguran - dogodine se problem rješava. 'Možemo reći da će većina radova biti gotova do 31. prosinca', kazao je ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić.

>> Pokrivanje starih dugova: Vlada odobrila zaduženje Hrvatskih cesta za 74,5 milijuna eura

Gradonačelnik Splita, Ivo Baldasar je kazao kako je, posebice u turističkom smislu, značajno da se to završi kako bi se lakše i brže moglo doći, ali i izaći iz Splita.

Puni profil dužine 23 kilometra vrijedan je 250 milijuna kuna. Ovakve ceste su prioritet, kaže ministar. 'Nama je bolje da izgradimo državnu cestu gdje je zagušenje prometa, tipa splitska zaobilaznica, nego da trošimo novce na autoceste gdje nema prometa', kazao je Dončić.

Iz hrvatskih cesta poručuju ulaganja u prometno povezivanje će se nastaviti. 'Hrvatske ceste u planu ulaganja koji iznosi 450 milijuna kuna za Splitsko - dalmatinsku županiju ima tri kapitalna velika objekta, znači ovdje smo danas na Klis Jamani, imamo takozvanu obilaznicu Splita kroz Kaštele i imamo ono što je maloprije rekao ministar – Omiš', kazao je Jurica Krleža, član Uprave Hrvatskih cesta.

Tako će Split i okolica napokon dobiti prometnice koje su godinama čekali.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene