Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Radnička prava

Sindikati pozivaju Mrsića da organizira sastanak zbog Brodosplita

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska udruga radničkih sindikata (HURS) uputila je danas javni poziv ministru rada i mirovinskog sustava Mirandu Mrsiću da organizira sastanak svih zainteresiranih strana u Brodosplitu 'kako bi se sagledale mogućnosti uspostave zdravije atmosfere i uzajamnog poštivanja socijalnih partnera'.

Udaljenje s rada sindikalnih povjerenika u Brodosplitu bez poštivanja propisane procedure otvara pitanje samog smisla institucijalnog socijalnog dijaloga u državi koja to nesankcioniranjem dopušta, poručuju iz HURS-a.

Mišljenja su i kako je nemile scene u splitskom brodogradilištu država mogla i morala spriječiti pravodobnom brigom o poštivanju zakonskih i ugovornih obveza svih uključenih dionika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Teška situacija Sutra se s Mrsićem sastaju predstavnici suspendiranih radnika Brodosplita Slika nije dostupna Sporno više odredbi U Brodosplit stigle Mrsićeve primjedbe na ugovore o radu

Nereagiranjem na bezakonje, ono dobiva dodatni podstrek i prijeti nastankom nenadoknadive štete. Iako splitski škver više nije u portfelju državnih poduzeća, u njemu se i nadalje trebaju poštivati propisi Republike Hrvatske i obveze iz kupoprodajnog ugovora, za što će se sindikati, bez obzira na druge, nastaviti boriti, poručuju sindikalci.

>>Suspendirani radnici opet pred ulazom u Brodosplit!

U Upravi Brodosplita poručuju pak kako dok traje disciplinski postupak protiv 254 radnika za koja se sumnja da su sudjelovala u nelegalnoj obustavi rada te osobe ne mogu sudjelovati na sastanku između predstavnika uprave Brodosplita, radnika i sindikata.

Napominju i i kako je stav uprave da sastanak sa radnicima i sindikatima može biti organiziran jediono na temelju Zakona o radu i drugih propisa koji definiraju to područje.

Podsjećaju kako su upravo sidnikati pozvali inspekciju rada povodom pokretanja disciplinskog postupka protiv 254 radnika i sindikalnih predstavnika te se sada čeka nalaz te inspekcije. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene