458311
458311
458311
458311
458311

Sindikati inzistiraju na povećanju minimalca

  • , 25.11.2016., 09:43
  • Autor:
  • komentara

U Ministarstvu rada i mirovinskog sustava je počeo sastanak predstavnika tog ministarstva, sindikata i poslodavaca na temu minimalne plaće.

 
 
 
 
 
Krešimir Sever (Foto: Dnevnik.hr)
Krešimir Sever (Foto: Dnevnik.hr)

Predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever uoči sastanka rekao je da sindikati čvrsto inzistiraju na povećanju minimalne plaće.

Sever je kazao kako je za očekivati da će poslodavci na sastanku iznijeti cijeli niz razloga zbog čega minimalnu plaću ne bi trebalo povećati.

"S druge strane, sindikati i dalje čvrsto inzistiraju da minimalnu plaću treba solidno povećati", istaknuo je.

Zbog toga je sindikalno stajalište da bi u te razgovore trebalo uključiti i neka druga ministarstva, primjerice Ministarstvo gospodarstva i poduzetništva, kao i Hrvatsku banku za obnovu i razvoj.

Oni bi, kazao je Sever, trebali iznaći model po kojem bi dijelovi industrije, koji imaju zastarjele tehnologije i poslovne procese, kao i proizvode niske dodane vrijednosti, trebali dobiti državne potpore u modernizaciji i subvencije dijela troškova kako bi se plaće mogle podići.

"Neke zemlje već imaju takve potpore i nema nikakvog razloga da se to ne učini i u Hrvatskoj", poručio je. (Hina)
 DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se