Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sporna koncesija

Sindikati i poslodavci protiv monetizacije autocesta!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vladin plan monetizacije autocesta kroz njihovo davanje u koncesiju na 30 do 50 godina ujedinilo je sindikate i poslodavce djelatnika u prometu, koji se zajednički protive toj ideji.

Bipartitno socijalno vijeće za promet, u kojem su sindikati i poslodavci djelatnika u prometu, zatražilo je danas da Vlada do 15. srpnja odustane od monetizacije autocesta jer će u suprotnom formirati stožer i početi prikupljati potpise za referendum o davanju autocesta u koncesiju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tema dana Podržavate li referendum o koncesiji autocesta? Slika nije dostupna Vladine antirecesijske mjere I HUP i sindikati uglavnom zadovoljni Vladinim mjerama

>> Stručnjaci o autocestama u koncesiji: 'Privatnog koncesionara zanima samo profit'

Kroz monetizaciju se zapravo rasprodaju HAC i ARZ kako bi se kratkoročno premostili dugovi i pobrali predizborni bodovi, ustvrdili su predstavnici sindikata i Hrvatskih cestovnih prijevoznika.

Oni predlažu da se dugovi koji idućih godina stižu na naplatu financiraju prodajom dionica HAC-a i ARZ-a ili reprogramom uz pomoć dugoročnog kredita.

Vlada je prošlog tjedna dala suglasnost za model monetizacije autocesta prema kojem se one daju u koncesiju od 30 do 50 godina strateškom ulagaču koji bi ih trebao održavati i naplaćivati cestarinu.

Predsjednik Republike Ivo Josipović ocijenio je da je takva Vladina odluka 'potez iz nužde' zbog potrebe vraćanja dugova. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene