Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bunt nastavnika

'Ako se ne isplate troškovi prijevoza idemo u prosvjede!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar Željko Jovanović u utorak je obavijestio škole da neće biti isplate naknade troškova prijevoza zaposlenika.

Iz Preporoda, sindikata zaposlenih u školstvu pozvali su u utorak Vladu da se radnicima u školama isplate troškovi prijevoza na posao, nakon što ih je ministar Željko Jovanović obavijestio da u prosincu neće biti isplate naknade troškova prijevoza zaposlenika na posao i s posla.

Pročitajte i ovo Prosvjed sindikata - 3 Oglasili se Fuchs i Piletić Prosvjetari nisu zadovoljni Vladinim prijedlogom, najavljuju prosvjed: "Markov trg bit će nam premalen" Ilustracija Nisu zadovoljni prijedlogom Vlade Sindikati najavili prosvjed na Markovu trgu: "Prekršena su sva obećanja i rokovi"

'Preporod' o plaćanju štrajka liječnicima: Prosvjetni radnici su diskiminirani!

Troškovi zaposlenika za prijevoz ovise o mjestu stanovanja, pa tako neki mjesečno moraju izdvojiti od 500 pa čak do tri tisuće kuna.

Predsjednik sindikata Željko Stipić najavio je mogućnost prosvjeda ukoliko Vlada na svojoj sjednici u četvrtka ne odobri isplatu troškova prijevoza iz proračunske pričuve.

'Izostane li ovakav potez Vlade nastat će pravi kaos u zadnjim tjednima prvog polugodišta, umjesto na svojim radnim mjestima prosvjetari će biti na prosvjednim skupovima, krenut će sudski sporovi koji će biti riješeni u korist radnika i nastat će nepotrebni sudski troškovi', stoji u priopćenju sindikata Preporod.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene