Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Protiv privatizacije

Sindikat HŽ Carga: Zašto graditi prugu, ako će dobit ići strancima?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sindikat HŽ-a traži od Vlade da odustanu od privatizacije HŽ Carga, koju su najavili.

Sindikat Hrvatskih željeznica traži od Vlade da odustane od najavljene privatizacije HŽ Carga, nacionalnog operatera za prijevoz tereta. Takvu odluku smatraju protivnom nacionalim interesima u vrijeme kada se najavljuje modernizacija pruge prema Rijeci i očekuje povećanje prijevoza tereta.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić i Matija Kroflin - 4 (Ne)zadovoljni sindikati Sprema li se novi štrajk? "Nije točno da je ovo najveće povećanje plaća. Rast 90-ih bio je veći od ovog što je sada na stolu" Oleg Butković Procjena rizika ili nepovjerenje? Plenković pozvao građane da ulažu u narodne obveznice. Primorac mora prvo razgovarati sa ženom, a Butković kaže: ''Nisam taj tip''

>> Hajdaš Dončić potvrdio otpuštanja u HŽ-u, isto najavljuju i u Pošti

Ako Vlada ne odustane od svoje namjere da proda 74 posto udjela u HŽ Cargu, najavljuju sindikalne akcije. 'Zašto da se hrvatska država zadužuje da gradi tu prugu i da onda jedina dobit koja se iz te pruge može izvući je prijevoz roba i da tu dobit onda damo strancima', kaže Ivan Forgač, predsjednik Sindikata Hrvatskih željeznica.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene