Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Manjak sezonaca

SINDIKATI OŠTRO PORUČILI HUP-u 'Hrvatski turizam je jedna od najvećih nevidljivih tvornica invalida rada'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za manjak sezonskih radnika odgovorna je hrvatska udruga poslodavaca i ministarstvo turizma, poručio je iz Dubrovnika sindikat Istre, Kvarnera i Dalmacije.

Predsjednik sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije Bruno Bulić istaknuo je da HUP ne može očekivati da će pronaći radnike kad god im treba i to po cijeni po kojoj oni žele. Iz sindikata ističu da ni država nije napravila dovoljno da zaštiti prava sezonaca i osigura im primanja u skladu s količinom posla koji obavljaju.

Pročitajte i ovo Uvođenje reda u Splitu - 4 Otvorena sezona uriniranja Pokušavaju uvesti red među razuzdane turiste: Svima koji ne poštuju pravila prijete velike kazne Turista sve više, sezonskih radnika sve manje - 5 Gosti dolaze, sezonci odlaze Umjesto kuhače - bauštela: Ugostiteljima već sada nedostaje 10 tisuća radnika. Mnogi su kuhari i konobari svoje poslove zamijenili građevinom ili čak - kamenolomom

'Odgovorno tvrdim da je hrvatski turizam jedna od najvećih nevidljivih tvornica invalida rada. Mi imamo situaciju gdje ljudi stariji od 45-50 godina se više ni ne javljaju sezonski raditi. One su zdrave, ali ne mogu izdržati u tim godinama tempo koji im nameće taj poslodavac', rekao je Bruno Bulić, predsjednik sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije.
 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene