Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Likvidacije' neposlušnika

Sindikalni 'osvetnički pohod' u Ini: Branit ćemo svakog radnika, raskrinkati malverzacije i zaustaviti devastiranje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik nedavno utemeljenog sindikata Nova Solidarnost Predrag Sekulić u utorak je upozorio na loše stanje u Ini koje se, kaže, očitava i u pritiscima na čelne članove toga sindikata.

Sekulić tvrdi da je čelnica sindikata Inaš Maja Rilović elektronskom poštom dala nalog direktoru Maloprodaje Ine Davoru Perušku i direktorici Ljudskih resursa Ine Vladimiri Senčar Perkov za kažnjavanje i "likvidaciju" neposlušnika iz Nove solidarnosti, koji je donedavno bio sindikalni povjernik Inaša.

Pročitajte i ovo Prosvjed vozača ZET-a na Črnomercu - 7 Prosvjeduju Evo koliku plaću imaju vozači tramvaja: "To je za takve uvjete premalo jer ti ljudi proživljavaju svašta" Tomislav Pokrovac Prosvjed u srijedu Hrvatska ima novi sindikat - sutra će na cestu traktorima nezadovoljni mjerama kojeprovodi država

Posljedica tog čina, koju potkrepljuje prijepisom poruka, jest pokretanje postupka otkazivanja ugovora o radu radniku maloprodaje Ivanu Plazaniću, ocu četvero malodobne djece, zbog korištenja službene mail adrese, protivno internim aktima Ine.

Sindikalci traže sastanak s premijerom: 'Sisak i Kutina ne smiju postati gradovi slučajevi'

Prije petnaestak dana ista sudbina je zadesila i člana Radničkog vijeća Ine Ivicu Mikasa, hrvatskog branitelja i oca malodobnog djeteta, zbog njegove naglašene borbe za prava radnika Ine, te nakon dopisa Radničkom vijeću za opoziv predstavnice radnika u Nadzornom odboru Maje Rilović, što je bio okidač za "osvetnički pohod", tvrdi Sekulić.

Ta dva radnika su se usudila pisati o nepravilnostima, zakulisnim igrama i lopovluku u Ini, kaže se u priopćenju u kojem se poručuje da Nova solidarnost unatoč pritiscima neće šutjeti.

Branit ćemo svakog radnika, raskrinkati sve malverzacije i zaustaviti daljnje devastiranje bogatstva nacionalne naftne kompanije. Pri tome napominjemo kako smo spremni na sve akcije, pa i žrtvujući svoje zdravlje i radna mjesta, kako bi pokrenuli sve institucije u Hrvatskoj da započnu rješavati problematiku Ine, poručio je Sekulić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene