Obavijesti Video Pretražite Navigacija
štrajk prosvjetara

Sindikalisti uputili otvoreno pismo premijeru: "Savjetnici vas nisu ispravno izvijestili o našim argumentima"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnici Sindikata hrvatskih učitelja i Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske obratili su se premijeru Andreju Plenkoviću otvorenim pismom tvrdeći da da ga savjetnici nisu ispravno izvijestili o argumentima sindikata za štrajk.

"Iz Vaše javne komunikacije možemo zaključiti kako Vas Vaši savjetnici nisu ispravno izvijestili o našim argumentima: zašto je potrebno mijenjati Uredbu o koeficijentima složenosti poslova, zašto to povećanje iznosi za većinu zaposlenih upravo 6,11% i zašto je to potrebno učiniti baš sada", kaže se, među ostalim, u otvorenom pismu Sindikata hrvatskih učitelja i Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske, kojeg su u nedjelju uputili premijeru Andreju Plenkoviću

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna I liječnici prijete prosvjedima Plenković opet napada: "Štrajk treba trenutno obustaviti, ovo je orkestrirani pokušaj pred predsjedničke izbore" Slika nije dostupna prozvali i pravobraniteljicu Čelnici sindikata najavili "Prosvjed šutnje" pred Vladom: "300 ljudi će pokazati da su rekli sve, dat ćemo jasnu poruku"

Sindikati mu zamjeraju što im nije dao priliku da argumentiraju svoje zahtjeve i što odbija s njima razgovore

"Da smo održali još jedan sastanak na kojem smo Vam namjeravali prezentirali naše argumente, uvjereni smo da bi tada prihvatili naše zahtjeve ili bi se barem potrudili pronaći protuargumente. Tada bi razgovori bili temeljeni na argumentima, a ne na percepcijama. Ono što komunicirate kroz medije nisu protuargumenti već odbijanje razgovora o njima. Žalosti nas što u Vašoj medijskoj komunikaciji naziremo i namjeru sudske zabrane štrajka", poručuju sindikalisti.

Za ponedjeljak su najavili konferenciju za novinare na kojoj će prezentirati svoje argumente, jer su "i oni zbunjeni s obzirom na dijametralno različito viđenje i pristup rješavanju problema".

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene