454473
454473
454473
454473
454473

Stale u obranu Hasanbegovića: ''Napadaju ga sve vrste šišmiša i vrana''

  • , 22.10.2016., 13:33
  • Autor:
  • komentara

Udruga Žene u Domovinskom Ratu Zadar održala je na Trgu bana Josipa Jelačia prosvjedni skup kao izraz nezadovoljstva protiv odluke o smjeni ministra Zlatka Hasanbegovića.

 
 
 
 
Skup potpore Hasanbegoviću (Video: Dnevnik Nove TV)
Skup potpore Hasanbegoviću (Video: Dnevnik Nove TV)

Udruga Žene u Domovinskom Ratu Zadar okupila se na glavnom zagrebačkom trgu kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo time što Zlatko Hasanbegović nije dobio mjesto u Plenkovićevoj Vladi.

Na trgu se okupilo stotinjak prosvjednika koji smatraju da je Plenković prevario birače.

U proglasu koji su pročitale Vesna Matešić i Gordana Uskok iz Udruge žena iz Domovinskog rata, ističe se kako su došle 'glasno izreći svoje mišljenje ponukane ponašanjem saborske većine koja je jednoglasno dala povjerenje izabranim članovima nove Hrvatske vlade', da 'nisu došle ni u čije u ime ili po volji nekoga' i da 'govore isključivo iz svog srca i sa svojim majčinskim i domoljubnim osjećajima'.

''Danima doktora Zlatka Hasanbegovića napadaju sve vrste šišmiša i vrana, spotiču mu noge oni koji su došli na vlast zahvaljujući njemu i takvima kao što je on, njegove stranačke kolege pognute glave mrmljaju među sobom i miču se od njega kao da je on problem, a ne upravo suprotno. Zamislite samo da su tako naši branitelji ostavljali svoje ljude po bojištima, ranjene i napadnute. Služi li vam na čast, izabrani zastupnici svoga naroda, zvati se uopće članovima HDZ-a? Mislite da ste izvukli svoje guzice svojom šutnjom, niste, samo ste izvukli svoje plaće i blagomilni pogled svog stranačkog šefa, koji više voli i cijeni one koji sudjeluju u ponižavanju i pljuvanju svog naroda, nego one koji su stavili svom narodu na raspolaganje svoje poštenje, znanje, svoju odanost i ono što je najvažnije, bezuvjetnu ljubav. Izgubili ste obraz i ono što je još vrjednije, našu pažnju i poštovanje, a niste dobili zauzvrat ništa. Vidite, Judini sinovi, Isusa su pljuvali, tukli i razapeli, a on je ipak ostao Bog, tako ćemo i mi ostati Hrvatski narod i tako će i dr. Zlatko Hasanbegović ostati još bolji i veći Hrvatski muž. Hrvatski narod pamti i nagrađuje svoje istinske sinove, za razliku od Hrvatske koja uvijek više voli one koji je izdaju, ruše, pale i prodaju. Gori od onih koji ga napadaju samo su oni koji ga nisu branili'', pročitale su prosvjednice svoju izjavu.

Svoj glas su digli, kažu, jer članovi HDZ-a to nisu rekli. ''Premijer Andrej Plenković mora znati da je hrvatski narod, a osobito mi koji smo živjeli u ratnom području da smo pretrpjeli krvavi rat, poraće i krizu i dali za Hrvatsku gotovo sve što se moglo dati, zatvaranje naših muževa i generala i oprostili sve što se događalo u HDZ-u i ponovno smo im dali glas. Prostor za rad treba dati ljudima koji će svim srcem raditi za naš narod i zaslužili smo da nam jednom bude bolje'', poručila je Matešić, zaključivši: ''Plenković je predsjednik Vlade, vodit će Vladu i mi mu ne mislimo smetati, ali želimo da čuje glas malih ljudi i treba znati da je čovjek velik onoliko koliko zna biti mali''.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se