Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gotova ministarska funkcija

Šimonović razrješenje očekuje sljedeći tjedan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar pravosuđa Republike Hrvatske Ivan Šimonović izjavio je kako nakon otvaranja tri posljednja neotvorena poglavlja u pregovorima Republike Hrvatske i Europske unije očekuje da će biti razriješen tijekom sljedećega tjedna s dužnosti ministra te da se već 17. srpnja treba pojaviti u New Yorku.

Mislim da postoje objektivni preduvjeti da se pregovori Hrvatske i EU završe do kraja ove godine ili sasvim početkom slijedeće godine, rekao je Šimonović dodavši kako je ključno da pregovori budu dovršeni do veljače jer bi onda to omogućavalo da se na vrijeme potpiše sporazum još za vrijeme madžarskog predsjedanja. To nam onda, kako je istaknuo, otvara mogućnost da početkom narednoga poljskog predsjedanja sudjelujemo u razgovoru o budžetu.

Pročitajte i ovo Ivan Turudić, sudac Visokog kaznenog suda Ministar najavljuje promjene Suci za koje SOA utvrdi da su sigurnosni problem i dalje - rade: "Mogu biti na odjelima gdje se odlučuje o stotinama milijuna kuna" Slika nije dostupna Povjerenstvo za sukob interesa Šimonović može biti ministar i predavati

>> Šimonović: Optrčat ćemo još jedan krug i dobiti što zaslužujemo

Napomenuo je i kako bi to značilo da se Hrvatska uključi u razgovor o financijskom paketu koji će uključivati i Hrvatsku. Ministar Ivan Šimonović  je, odgovarao na pitanja novinara o jučer potpisanom sporazumu između Hrvatske i Srbije o međusobnom izručenju počinitelja djela na području korupcije i organiziranoga kriminala. (HIna)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene