Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Provedba zatvorske kazne

Šimićeva sudbina znat će se za 15 dana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Sarajevu je održana rasprava o zahtjevu za provedbu kazne od pet godina zatvora izrečene Ognjenu Šimiću, a odluka o tome uslijedit će u razdoblju od najduže petnaest dana.

'Rasprava je provedena na zatvorenoj sjednici i odluka će biti donesena u zakonskom roku a to je petnaest dana', kazao je tajnik sarajevskog županijskog suda Slobodan Nikolić podsjećajući kako je presudu moguće očekivati i prije tog roka. Trenutačno nije bilo moguće doznati nešto više o drugim pojedinostima vezanim uz današnju raspravu.

Pročitajte i ovo Na kuću Irfana Čengića bačena ručna bomba, ilustracija Očevid u tijeku Šok u Sarajevu: Na kuću načelnika bačena bomba Slika nije dostupna Doktor Šimić kupuje skupi auto i otvara privatnu kliniku

Nova rasprava o zahtjevu hrvatskog pravosuđa da se Šimića uputi na izdržavanje kazne temeljem međudržavnog sporazuma s Bosnom i Hercegovinom slijedila je nakon što je Vrhovni sud Federacije BiH u žalbenom postupku ukinuo prvostupanjsku presudu Županijskog suda iz lipnja kojom je petogodišnja zatvorska kazna smanjena na dvije i pol godine.

>> Šimić uložio žalbu na umanjenu zatvorsku kaznu

Vrhovni sud Federacije BiH naložio je novu raspravu uz obrazloženje kako je Županijski sud donoseći prvostupanjsku odluku 'bitno povrijedio zakon o kaznenom postupku'. Obrana se žalila i na tu ublaženu presudu.

Ognjen Šimić u BiH boravi od 2008. godine kada je pobjegao iz Rijeke uoči izricanja presude po optužnici koja ga je teretila za primanje mita. Šimić je presudom Županijskog suda u Rijeci zbog toga osuđen na devet godina zatvora da bi mu Vrhovni sud Hrvatske tu kaznu smanjio na pet godina. (HIna)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene