Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uputio prijedlog

Hrelja predlaže osnivanje pravobranitelja za umirovljenike: Rješenje za sve veće izazove starije populacije u Hrvatskoj

Aktualno Galerija Uvođenje pravobranitelja za umirovljenike - 4 Uvođenje pravobranitelja za umirovljenike - 4 Foto: DNEVNIK.hr Uvođenje pravobranitelja za umirovljenike - 3 Uvođenje pravobranitelja za umirovljenike - 3 Foto: DNEVNIK.hr Uvođenje pravobranitelja za umirovljenike - 2 Uvođenje pravobranitelja za umirovljenike - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Uvođenje pravobranitelja za umirovljenike - 1 Galerija 1/4 >>
Silvano Hrelja, saborski zastupnik iz Hrvatske stranke umirovljenika zalaže se za uvođenje pravobranitelja za umirovljenike. U saborsku proceduru uputio je prijedlog zakona kojim bi se bolje zaštitila skupina socijalno ugroženih građana.

Saborski zastupnik Silvano Hrelja predlaže uvođenje pravobranitelja za umirovljenike i starije osobe.

U saborsku proceduru uputio je prijedlog zakona, a sve kako bi se, kaže, bolje zaštitila ta socijalno osjetljiva skupina građana. Istaknuo je da Hrvatska rapidno stari, a problemi umirovljenika gomilaju.

Pročitajte i ovo Ivan Turudić Vladin odabir za glavnog državnog odvjetnika Turudić opleo po Milanoviću: "Što reći o čovjeku koji se hvalio da je kršio zakon?"

Pročitajte i ovo Ilustracija Komentar Danke Derifaj "Muka mi je, već tri sata skupljam snagu da odgovorim ženi..."

"Osnivanjem specijalizirane institucije rasteretio bi se ured pučke pravobraniteljice u čijim se izvješćima iz godine u godinu ističu poteškoće u ostvarivanju prava i podmirenju osnovnih životnih potreba kao i nejednaka dostupnost zdravstvene zaštite s obzirom na imovno stanje i prebivalište", rekao je Hrelja.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene