Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Šibl: 'Jedino Hrvatska' protiv EU i NATO-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stranka Jedino Hrvatska zauzima se za očuvanje samostalnosti i neovisnosti, te je samim tim protiv članstva Hrvatske u bilo kojim vojnim i civilnim zajednicama, pa tako i u Europskoj uniji i NATO-u, istaknuo je predsjednik stranke Milovan Šibl.

Navodeći glavne razloge zašto Hrvatska ne bi trebala ući u euroatlantske integracije, Šibl je podsjetio da novi Lisabonski ugovor jamči građanima Unije slobodno naseljavanje i kupovanje nekretnina na području Unije. Ti građani imaju pravo sudjelovati na lokalnim izborima pod istim uvjetima kao i državljani te zemlje. 

Pročitajte i ovo Prosvjedi u Bilbau - 1 28 tisuća na ulicama Baski u Španjolskoj traže neovisnost: "Mi smo nacija" Slika nije dostupna 'Nisam ni pomišljao na takve deformacije' Šeks: Trebamo tražiti oprost, nisam pomišljao na ovako krupne deformacije

Danska, Austrija, Malta, te naravno Švicarska i Norveška, to su spriječile posebnim zakonima o zabrani prodaje nekretnina strancima, dodao je.

Drugi razlog protiv članstva u EU je taj što nas potpisani Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju s Europskom unijom u svom političkom dijelu vraća u neojugoslavenske okvire iz kojih smo uz tolike žrtve jedva izašli, upozorio je Šibl.

Ocijenio je da je EU područje kojim harače multinacionalne kompanije, naročito u tzv. tranzicijskim zemljama. Iznijevši niz kritika na hrvatsku vanjsku i unutarnju politiku, rekao je da su parlamentarne stranke, premijer i predsjednik samo lobisti stranih multinacionalnih kompanija.

Šibl je rekao da su protiv priključenja NATO savezu, jer je nakon devetsto godina stranih okupacija, Hrvatska u Domovinskom ratu izborila samostalnost i međunarodno priznanje te pravo da vlastitom vojskom štiti svoja prirodna i materijalna dobra.

Zato Hrvatskom vojskom više ne mogu zapovijedati stranci, nego hrvatski predsjednik i Glavni stožer, a Hrvatska nema razloga financirati tuđe ratne pohode po svijetu i ginuti za tuđe interese, dodao je Šibl.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene