447661
447661
447661
447661
447661

ŠIBENSKIM KRAJEM BUKTE POŽARI

  • , 23.08.2016., 17:00
  • Autor:
  • komentara

Požar koji jeplanuo između Jadrtovca i Žaborića kod Šibenika blokirao je promet Jadranskom magistralom.

 
 
 
 
Požari u Šibensko-kninskoj županiji (Video: Dnevnik Nove TV)
Požari u Šibensko-kninskoj županiji (Video: Dnevnik Nove TV)

Požar koji je nešto poslije 13 sati planuo između Jadrtovca i Žaborića kod Šibenika blokirao je promet Jadranskom magistralom. Vatra je došla blizu kuća. Vatrogasci savjetuju ljudima da zatvore prozore i slušaju njihove zapovijedi. Ovo je šesti požar danas na šibensko-kninskom području. Podsjetimo, ranije jutros gorjelo je i u skradinskom području u blizini Turističkog kampa Krka.

'Strah me baš, bila mi je ovdje unuka, beba pa sam ih poslala da idu u Šibenik. Ovako mi malo dođe plakati, ali prođe brzo', rekla je Milena Peran.

'Svi smo uznemireni. Lako je neka gori šuma, ne daj Bože da se šta vatrogascima desi i ljudima i kući. Nije lako izgubiti kuću koju gradiš cijeli život', kaže Branka Bumbak.

'Bura nam otežava gašenje, nepristupačan je teren nema puteva s kojima možemo raditi vatrogasnom tehnikom, oslanjamo se isključivo na zračne snage', kaže Volimir Milošević,  zapovjednik JVP Šibenik.

Inače, zbog požara su se raniej stvorile ogromne kolone i zastoji na magistrali od Šibenika prema Splitu.

Trenutno najviše problema, kako piše ŠibenikIN, stvara i požar između Mučića i Brodarice.

'Požar se nalazi u gustoj borovoj šumi, a nema dovoljno pristupnih šumskih puteva, pa se vatrogasna tehnika teško probija. Vatra se širi u smjeru Brodarice, predio Luša, u kojem smo već organizirali obranu. Tamo se nalaze objekti, pa smo rasporedili snage kako bi ih mogli braniti', rekao je Milošević.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se