447763
447763
447763
447763
447763

GASITELJI PROBDJELI NOĆ Opet se rasplamsao požar u Danilu kod Šibenika

  • , 24.08.2016., 12:55
  • Autor:
  • komentara

U gašenju požara sudjeluju brojni šibenski vatrogasci, a jutros rano stigle su i pomoć i dva Canadaira i tri Airtractora Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH, koje gašenje na požarištu Danilo, doznaje se iz Ministarstva obrane RH (MORH).

 
 
 
 
Požari na šibenskom području (Video: Vijesti u 14)
Požari na šibenskom području (Video: Vijesti u 14)

U srijedu ujutro razbuktao se požar u Danilu u šibenskom zaleđu nakon što su sinoć i noćas lokalizirani veliki požari kod Brodarice i Žaborića, pored Šibenika, doznaje se iz Županijskog centra 112 u Šibeniku.

U gašenju požara sudjeluju brojni šibenski vatrogasci, a jutros rano stigle su i pomoć i dva Canadaira i tri Airtractora Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH, koje gašenje na požarištu Danilo, doznaje se iz Ministarstva obrane RH (MORH).

Ovo je treći dan zaredom da su zračne snage MORH-a angažirane na požarištima kod Šibenika.

Velike poteškoće gasiteljima je jučer zadavao požar na brodaričkom području zbog kojeg su probdjeli noć, čuvajući kuće prema kojima se vatra jučer počela širiti, pojačana jakom burom.

Zapovjednik Protupožarne eskadrile pukovnik Davor Turković ističe da je jučerašnji požar u Mučićima kod Brodarice bio ujedno i najveći ovogodišnji požar. Na tom požarištu osim gasitelja na terenu, sudjelovalo je sedam protupožarnih aviona koji su ukupno na požarištu proveli oko 30 sati. Tijekom toga vremena izbacili su više od 300 vodenih bombi.

Turković kaže da je najvažnije bilo zaustaviti požar kako se ne bi približio kućama, u čemu su vatrogasci uspjeli. Opožareno je ukupno oko 50 hektara guste i teško prohodne borove šume.

Tijekom jučerašnjeg dana zračne snage MORH-a bile su aktivne na sedam požarišta, pet u Šibensko-kninskoj i dva u Zadarskoj županiji.

Kako napominju iz MORH-a, s oko 400 radnih sati u zraku, te oko 400 izbačenih vodenih bombi, jučerašnji dan bio je i ujedno dan s najvećim brojem požara na kojima su angažirane zračne snage u ovogodišnjoj protupožarnoj sezoni. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se