Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lokalni izbori 2017

Šibenski SDP predstavio kandidata za gradonačelnika - Josipa Živkovića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SDP Šibenik predstavio je svog kandidata za gradonačelnika. Franko Vidović, predsjednik Gradskog odbora SDP-a istaknuo je da je Josip Živković izabran zbog svojih stručnih kvaliteta i kompetencija.

Na danas održanoj konferenciji za medije ispred Gradske vijećnice, SDP Šibenik predstavio je svog kandidata za gradonačelnika.

Pročitajte i ovo Tonino Picula, zastupnik u EU parlamentu Kriva taktika Picula otvoreno o Milanovićevoj sudbini: "Potrebna je promjena na Pantovčaku" Peđa Grbin predstavio listu za eu izbore Grbin o Plenkoviću: "Onaj koji je do jučer tvrdio da ga ne zanima ništa osim Hrvatske danas razmišlja o bijegu"

Josip Živković izabran zbog svojih stručnih kvaliteta i kompetencija, nije opterećen politikom ni pozicijama istaknuo je Franko Vidović, predsjednik Gradskog odbora SDP-a.

''U mandatu koalicijske SDP-HNS vlasti, bio je jedan od najboljih pročelnika u gradskoj upravi gdje je pokrivao resor komunalnih poslova. On je upravo ono što gradu Šibeniku treba - novo lice, mladost, stručnost – čovjek koji će Šibeniku dati i dušu i srce'', kazao je Vidović.

Josip Živković rođen je u Šibeniku, 6. prosinca 1973. godine. Oženjen je i otac troje djece. Završio je Fakultet elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Svoju profesionalnu karijeru gradio je u renomiranim domaćim i stranim kompanijama. Od 2010. do 2013. godine sudjelovao je u radu Gradske uprave Grada Šibenika kao Stručni suradnik za elektrotehničke poslove, Pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti, Šef projekata ''Revitalizacija tvrđave Sv. Mihovila'' – prvi projekt Grada Šibenika financiran sredstvima iz EU fondova te Spomenik Draženu Petroviću, Mandalina, plaža ''Banj'' - proširenje i obnova komunalne infrastrukture, projekti ''Njivice'' i ''Baldekin'' – izgradnja komunalne infrastrukture financiranih iz gradskog proračuna. ''Ericsson Nikola Tesla'' patentirao je njegovu softwaresku inovaciju (EventLog Tool) te je član Mense.

''Prije svega, htio bih se zahvaliti svojim kolegama u SDP-u koji su mi ukazali povjerenje i pružili podršku u kandidaturi za gradonačelnika. Želim biti gradonačelnik svih građana Šibenika i pokazati da Šibenik treba više i da može bolje. Desetljećima zapušten od svih u glavnom gradu države, Šibenik nije nikada uspio ostvariti svoj potencijal. Iako HDZ vodi i državu i grad, nikako da vidimo sinergijski učinak bliskosti s centralnom vlašću, jer u HDZ-u do Šibenika očito ne drže. Vidljivo je to i iz nedavno objavljene HDZ-ove strategije za lokalne izbore, gdje sami kažu da su im važni Split, Zadar, Omiš i Metković. Pozivam sve glasače opozicije, pa i Mosta, da mi daju povjerenje jer ja ću se boriti da Šibenik postane vidljiv i u Zagrebu. Vratit ćemo Šibenik onima koji ga vole'', zaključio je Josip Živković, kandidat za gradonačelnika grada Šibenika.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene