Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Šibenik: Vatrogasci odbacili ostavku Dražena Slavice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na današnjoj zajedničkoj sjednici predsjedništva i zapovjedništva Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije, održanoj iza zatvorenih vrata, nije prihvaćena ostavka županijskog vatrogasnog zapovjednika Dražena Slavice.

Na sjednici je zaključeno da će se o tome raspravljati za tjedan dana nakon što Slavičinu, ponuđenu, ostavku rasprave sva dobrovoljna vatrogasna društva (DVD), potvrdio je predsjednik Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije Željko Čoga.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vodovod oštećen za 29 tisuća kuna Dvojica šibenskih vatrogasaca prijavljena su zbog oštećivanja Vodovoda Slika nije dostupna Slavica se vratio na posao u JVP Šibenik

Slavicu koji se zbog sumnje da je počinio kazneno djelo protiv opće sigurnosti nalazi u pritvoru, još je u četvrtak Poglavarstvo grada Šibenika smijenilo s dužnosti zapovjednika javne vatrogasne postrojbe Šibenik.

Prema Čoginim riječima upravna vijeća DVD-a Tisno, Vodice i Zablaće odbila su ostavke predsjednika i zapovjednika tih dobrovoljnih vatrogasnih društava koje su oni iz moralnih razloga ponudili jer su pripadnici tih DVD-a sudjelovali u gašenju požara na otoku Kornatu. 

Petorica poginulih vatrogasaca bili su iz DVD-a Tisno, a trojica iz DVD-a Vodice.

Iako su za danas ostavke najavili zapovjednici te predsjednici i nekih drugih DVD-a iz županije, ipak ostavki nije bilo jer bi to još
više otežalo situaciju u šibenskom vatrogastvu, kazao je Čoga. 

Zato je, dodao je, dogovoreno da predsjednici i zapovjednici svih DVD-a ulože dodatni napor kako bi ta društva funkcionirala, te da se posebno radi na ohrabrenju mladih članova DVD-a.

U Zakladu "Kornat", koju je osnovala Vatrogasna zajednica Hrvatske za pomoć stradalim vatrogascima, Vlada je uplatila 3 milijuna kuna, od čega će po 200.000 kuna dobiti obitelji svih poginulih i stradalih vatrogasaca. 

Na poseban žiroračun Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije do sada je uplaćeno oko 3,4 milijuna kuna, a očekuje se i da će do kraja dana na humanitarni telefon 0609009 biti
uplaćeno još 3 milijuna kuna.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene