Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smjena turista

Sezona ušla u rujan, ljeto se još odlično drži s brojem odlazaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok je u Zadru nevrijeme šokiralo turiste, u Splitu je veći dio dana prošao bez kapi kiše, počela je padati tek predvečer. U luci je bilo prilično živo. Uz veći broj odlazaka nego dolazaka, ali ljeto se još odlično drži.

U Splitu u luci užurbano. Još uvijek je prava bitka za karte na brzim brodovima. Istina, povratak trajektima sa otoka ipak je veći nego odlazak. No, jedrenjaci i sedmodnevna krstarenja potrajat će. Kuhar je siguran za još mjesec dva plaće.

Pročitajte i ovo Letovi - 2 Problem za cjelogodišnji turizam Ima turista, ali nema letova: "Ako već nemamo infrastrukturu za vlakove, onda bismo morali imati avionske linije" Vrućine - 11 Hrvatska među najposjećenijima Turističke brojke cvjetaju, ali nije sve tako savršeno: "To je problem s kojim se moramo suočiti u budućnosti"

>> U srpnju MANJE turista nego prošle godine

Mladi Australci bježe od svoje zime. 'Ludo, toliko je ljudi ,sjajna atmosfera, a oko mene sami Australci', rekao je australski turist. Ima mladih, a i umirovljeničkih grupa. I Englezima je ljepše ovdje nego u Londonu na 10 stupnjeva. Oblaci nisu problem za plažu, ali na Bačvicama više nema one ljetne gužve. U Puli kažu, prije tjedan dana počela se topiti sezona. No, na oblačan dan oko Arene priličan broj turista. 'Ja sam optimist, prognoziram sunce za sutra', rekao je jedan turist. Tome se nadaju i hotelijeri u kišnom Zadru.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene