Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Provale u metropoli

Dok vi uživate na moru, tko vam je u stanu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dobar susjed najbolji je spas za vašu imovinu dok ste na godišnjem odmoru. Stotine provala dogode se samo u Zagrebu tijekom ljetnih godišnjih odmora. Vrhunac je sezone, grad je prazan, a strpljivi lopovi pomno prate ponašanje stanara.

Dok uživaju u moru, mnogi zaborave na poduzetne lopove koji haraju Zagrebom. Na području metropole dogodi se oko 1600 provala na godinu, a čak trećina tijekom ljeta. A tko će se naći na meti pljačkaša? Tu nema pravila. Svatko tko na duže vrijeme napusti stan ili kuću može očekivati nepozvane goste.

Pročitajte i ovo Konkretne turističke brojke - 3 Turizam u Hrvatskoj Po Uskrsu se sezona poznaje: Uspoređujući ovaj datum s lanjskim, gostiju je nešto manje, ali zbog jedne stvari taj podatak ne treba zabrinjavati Kruzer u Splitu Počela sezona U Splitu sve vrvi gostima: "Hoteli i privatni iznajmljivači vrlo su zadovoljni brojkama"

Uglavnom ih zanimaju nakit, gotovina i tehnički uređaji poput laptopa, fotoaparata i mobitela. Zahvaljujući napretku tehnologije stan možemo ostaviti mnogo sigurnijim.

>> Savjeti policije koje u špici sezone svakako treba poslušati...

Zaštićen cilindar i kvalitetna vrata provalnicima će otežati posao. 'Tamo gdje nema zaštite, tamo gdje provalnik procjeni u kratko vrijeme na brz siguran, tih način obavit svoj posao on će to učiniti', rekao je Mislav Švigir iz službe prevenzije PUZ-a.

Tehnologija alarmnih sustava i nadzornih kamera omogućava vlasnicima da stanje u domu prate i dok su na odmoru.

A najsigurniji način za izbjegavanje provale su dobrosusjedski odnosi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene