Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže da ih se kontaktira iz Vlade

Seljaci traktorima zablokirali vinkovačku obilaznicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poljoprivrednici, okupljeni oko Sindikata hrvatskih seljaka, u 16 sati su do daljnjega traktorima blokirali promet na južnoj vinkovačkoj obilaznici, kod Gradišta na županjskom području i Ilače nedaleko Tovarnika.

Prema riječima predsjednika Sindikata Tomislava Pokrovca na području Vukovarsko-srijemske županije u blokadi trenutačno sudjeluje oko 200-tinjak seljaka s traktorima.

Pročitajte i ovo Štrajkovi u Europi - 2 Prometni kolaps Europa preplavljena prosvjedima: Farmeri i dalje na ulicama, Njemačka u blokadi zbog štrajkova Prosvjed u Poljskoj Prosvjed eskalirao VIDEO Poljoprivrednici se sukobili s policijom: Bacali kamenje i bengalke, nastupio potpuni kaos

>> Seljaci prijete trajnom blokadom prometnica

'Blokada prometa ostati će sve dok netko iz Vlade ne stupi u kontakt s prosvjednicima. Ukoliko nas iz Vlade nastave ignorirati povećati ćemo broj punktova i cesta pod blokadom', kazao je Pokrovac.

Sindikat hrvatskih seljaka zahtjeva da sve potpore u ratarstvu, stočarstvu i ribarstvu budu isplaćene u punim iznosima, da cijena plavog dizela bude jednaka i za ribare i za poljoprivrednike u iznosu četiri kune, da se odblokiraju svi računi seljaka, da se mali i srednji poduzetnici oslobode svih plaćanja prema državi, te izradi strategija poljoprivredne proizvodnje za narednih deset godina. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene