Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže odgovor od Vlade

Seljaci prijete trajnom blokadom prometnica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Seljaci na traktorima u Virovitičko-požeškoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji blokirali su proometnice.

200-tinjak traktora u Virovitičko-podravskoj županiji na osam punktova i 100-tinjak traktora u Vukovarsko-srijemskoj županiji na tri punka u potpunosti su blokirali promet. Tako će ostati do 14 sati. Nakon toga, ako ne dobiju odgovor Vladena svoje zahtjeve ili dogovor o mjestu i vremenu pregovora, a nakon 16 sati najavljuju trajnu blokadu prometnica. 

Pročitajte i ovo Prosvjed seljaka u Bruxellesu Kaos na ulicama VIDEO Bruxelles u vatri i dimu! Prosvjednici kamenjem i petardama zasuli Europski parlament Francuski seljaci blokirali autocestu - 2 Nezadovoljni radom vlade VIDEO Francuski seljaci blokirali autoceste: Konvoj traktora stvorio kaos oko Pariza, čeka se premijerov govor

Nezadovoljni vukovarsko-srijemski seljaci, okupljeni oko sindikata koji vodi Tomislav Pokrovac, koji se od jučer s oko sto i pedeset traktora nalaze parkirani na traku južne vinkovačke obilaznice, kod Gradišta na županjskom području i Ilače nedaleko Tovarnika, u podne su blokirali promet tim prometnicama i blokada će trajati dva sata, potvrdio je Pokrovac.

Prosvjed su nastavili i poljoprivrednici u Virovitičko-podravkoj županiji gdje je stotinjak traktora parkirano uz ceste u Medincima, Novoj Bukovici, Lukaču, Suhopolju, Cabuni i Pitomači, a od 12 do 14 sati blokiraju državne ceste D2 i D5 u Cabuni i Lukaču i propuštaju samo vozila hitne pomoći i vatrogasaca, kaže organizator prosvjeda u toj županiji Zvonko Pipić.

>> Čobanković: Seljaci će dobiti više novca ako se potrude oko ulaganja

Pokrovac i Pipić najavljuju da će od 16 sati krenuti u opsežnu blokadu cesta na kojima za sada mirno prosvjeduju, ako ne dobiju odgovor na svoje zahtjeve ili dogovor o mjestu i vremenu pregovora.

Prosvjednici u Vukovarsko-srijemskoj županiji, kaže Pokrovac, zahtjevaju da među njih dođu premijerka Jadranka Kosor i ministar Čobanković. Ukoliko dođe do dogovora s Vladom, tražimo da jamac ogovorenoga bude predsjednik Republike Ivo Josipović jer se bojimo, da se nakon izbora, nova vlast možda neće htjeti pridržavati dogovorenoga', rekao je Pokrovac.

Najavili trajnu blokadu prometnica

Najavio je da će, ako do 16 sati ne dobiju odgovore na svoje zahtjeve ili među njih ne dođu premijerka Kosor ili ministar Čobanković, prosvjednici u potpunosti blokirati prometnice kod Jarmine, Gradišta i Ilače.

Prosvjednici traže isplatu poticaja u punom iznosu od 2.250 kuna po hektaru, ukidanje doprinosa koji seljaci moraju plaćati za Hrvatsku poljoprivrednu komoru, traže i da cijena plavog dizela ne prelazi 4 kune, da se prestane s blokadama računa poljoprivrednika na kojima primaju poticaje te smanjenje cijene zakupa državne poljoprivredne zemlje za 50 posto.Također traže da Vlada raspiše parlamentarne izbore. (Mi.Dr./V.Đ./Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene