Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastanak u Novoj Gradiški

Seljaci ponudu od 15 lipa ocijenili licemjernom i sramotnom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok je ministar obilazio pogone Vindije, seljaci predvođeni Hrvatskom poljoprivrednom komorom, održali su sastanak u Novoj Gradiški.

Ponudu od 15 lipa više seljaci su ocijenili licemjernom i sramotnom, nakon što im je, kažu, nakon prosvjeda u veljači, skinuto više od 40 lipa. U četvrtak će, na Savjetu za mlijeko, u Ministarstvu poljoprivrede, tražiti da se izmijeni pravilnik o kvaliteti sirovog mlijeka.

Pročitajte i ovo Inflacija; ilustracija - 1 U europskom vrhu Neke Vladine politike hrane inflaciju: Cijene rastu, ali sporije, od nas je gora samo Belgija Novčanik s eurima Anketa Dnevnika Nove TV Hrvati otkrili na što troše najviše novca: Pogledajte rezultate ankete

>> Više od 90 posto hrvatskih proizvođača mlijeka je nelikvidno

'Ako sam rekao da mene proizvođača u ovom trenutku litra mlijeka košta 4 kune, onda je tih 15 lipa u ovom trenutku kao suza kad padne u more ili rijeku', kaže Antun Laslo, predsjednik Zajednice udruge seljaka Slavonije i Baranje.

'To je jednostavno licemjerje iz razloga što vam uzmnem deset, dam vam 5, pa vi trebate biti sretni za moje dobročinstvo', kazao je Stjepan Kunovec, predsjednik Odbora za udruge HPK.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene