Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žele sastanak s Milanovićam

Seljaci prijete prekidom pregovora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poljoprivrednici prosvjednici sutra odlaze na pregovore s ministrom Tihomirom Jakovinom, ali oni bi mogli kratko trajati, ako, kako kažu seljaci, na njima ne bude premijer ili ministar financija.

Na jučerašnjem sastanku poljoprivrednici prosvjednici izabrali su predstavnike 11županija koji će s otkupljivačima sjesti za stol i pokušati dogovoriti veću otkupnu cijenu pšenice.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nemaju novca za put do Zagreba Među seljake se uvukla nervoza, traktori se polako povlače Slika nije dostupna 'Jakovina nas ne zanima' Seljaci na pregovorima: U Ministarstvo poljoprivrede stigao i Slavko Linić

>> 'Blokadu može prekinuti jedino premijerov poziv'

Sindikat hrvatskih seljaka, organizator prosvjeda nezadovoljnih seljaka u Vukovarsko-srijemskoj županiji, s ministrom Tihomirom Jakovinom razgovarat će sutra, kažu, jedino ako na sastanku bude premijer Zoran Milanović ili ministar financija Slavko Linić.

Predsjednik SHS-a Tomislav Pokrovac, izjavio je da ukoliko sastanku premijer Milanović i ministar Linić, predstavnici SHS-a napustit će sastanak.

'Ministar Jakovina nas ne zanima, niti s njim imamo više što razgovarati. Sve što je obećao taj čovjek nije ispunio, a osnovni cilj mu je, kako nam se čini, da nas seljake sve svede na prosjački štap', ustvrdio je Pokrovac.

Dodaje kako je iznimno zadovoljan organizacijom seljačkih prosvjeda u Vukovarsko-srijemskoj županiji, koji već četiri dana prosvjeduju na sedam punktova. Navodi da se na punktovima nedaleko graničnog prijalaza Županja, te u Nuštru, Iloku, Ilači, Otoku, Podgrađu i Trpinji nalazi oko 300 prosvjednika s isto toliko traktora.

Prosvjednici koji se nalaze na punktu nedaleko graničnog prijelaza Županja i dalje traktorima blokiraju prilaz državnom cestom D55 tom graničnom prijelazu, dok se na ostalim punktovima prosvjednici s traktorima nalaze uz ceste ne blokirajući promet.

Pokrovac kaže kako seljacima-prosvjednicima potporu iskazuju brojni građani, donoseći im hranu i ovježavajuće napitke, a, kako navodi, među onima koji su prosvjednicima poslali hranu i pića bio je i gradonačelnik Županje Davor Miličević.

'Nije ovo borba samo nas seljaka za selo. Ovo je borba za sve građane Hrvatske, za sve one koji žele, a ne mogu dostojanstveno živjeti od svog rada jer im to netko ne želi omogućiti', kazao je predsjednik SHS-a Pokrovac.

Blokade cesta nastavljaju se i danas, a broj prosvjednika se povećava.

Ceste zatvorene zbog prosvjeda

Zbog prosvjeda zatvoreno je više cesta na području Slavonije.

- na autocesti A3 Bregana-Lipovac: ulazak i izlazak na čvorovima Nova Gradiška, Lužani i Velika Kopanica (promet preusmjerava na čvorove Okučani i Slavonski Brod),
- D5 Virovitica-Terezino Polje u mjestu Lukač,
- D7 u Velikoj Kopanici i Čemincu,
- D51 u Novoj Gradiški,
- D55 Županja-Orašje i
- županijska cesta ŽC4244 u Lužanima. (Z.P. / I.D./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene