Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjed u više županija

Seljaci blokirali cestu u Ferovcu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na cestu su izašli seljaci prosvjednici u pet županija, potvrdio je Dragutin Dukić, predsjednik Koordinacije seljaka Slavonije i Baranje. Seljaci iz dvije najveće slavonske županije tvrde da se prvo žele sastati s premijerom Zoranom Milanovićem.

Prosvjed je počeo u 11 sati, a u Ferovcu, u Požeško-slavonskoj županiji su s 15 traktora seljaci blokirali cestu Požega - Našice i Pleternica - Slavonski Brod.

Pročitajte i ovo Prosvjed seljaka u Bruxellesu Kaos na ulicama VIDEO Bruxelles u vatri i dimu! Prosvjednici kamenjem i petardama zasuli Europski parlament Francuski seljaci blokirali autocestu - 2 Nezadovoljni radom vlade VIDEO Francuski seljaci blokirali autoceste: Konvoj traktora stvorio kaos oko Pariza, čeka se premijerov govor

Blokada bi, kako su rekli, trebala trajati do 13 sati. Sada čekaju reakciju Vlade, odnsono o nastavku prosvjeda, ovisi hoće li ih na razgovor primiti premijer.

Na prosvjede su seljaci izašli na više lokacija u više županija. Dukić je rekao kako je ostavljeno predstavnicima seljačkih udruga iz županija koje su bile na sastanku da odrede lokacije 'pa čak i dan kada će se masovnije uključiti u prosvjede'.

>> Seljaci neće u masovne prosvjede, traže sastanak s Milanovićem

U svakom slučaju, rekao je Dukić, očekujemo da će se prosvjedi svakodnevno širiti. 'Za utorak smo dogovorili odlazak predstavnika udruga na prosvjed ispred Sabora sa zahtjevom da nas prime premijer i ministar financija', kazao je. 

Seljaci ovim prosvjedom traže isplatu poticaja, izmjene zakona o poljoprivredi, te izmjenu pravilnika o kvaliteti mlijeka, čime bi se povećala njegova otkupna cijena.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene