Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Jakovina nas ne zanima'

Seljaci na pregovorima: U Ministarstvo poljoprivrede stigao i Slavko Linić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok predstavnici nezadovoljnih seljaka u Ministarstvu poljoprivrede održavaju sastanke i pokušavaju postići dogovor u vezi isplate poticaja i otkupne cijene pšenice, njihove kolege nastavljaju s blokadom cesta.

Sindikat hrvatskih seljaka, organizator prosvjeda nezadovoljnih seljaka u Vukovarsko-srijemskoj županiji, na sastao se s otkupljivačima, a za podne je bio dogovoren i sastanak s ministrom poljoprivrede Tihomirom Jakovinom, no seljaci su izričito tražili da sastanku nazoče i premijer Zoran Milanović i ministar financija Slavko Linić.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Promjene Milanović najavio jedan od prvih poteza Vlade nacionalnog spasa Zoran Milanović TKO JE ZORAN MILANOVIĆ? "Vrijeme je da se konji sedlaju!": Bio je divlje dijete sa zagrebačkog Trnja, znao se potući, a na faksu je prodavao usisavače

Kako doznajemo, ministar Linić stigao je u Ministarstvo poljoprivrede.

Poljoprivrednici, nezadovoljni stanjem u agraru, traže isplatu preostalih poticaja, a prema podacima koje su iznosili predstavnici HPK riječ o još neisplaćenih više od 450 milijuna kuna. Seljaci su nezadovoljni i otkupnom cijenom pšenice od 1,05 kuna po kilogramu, smatraju da ta cijena ne bi smjela biti manja od 1,35 kuna.

Predsjednik SHS-a Tomislav Pokrovac, izjavio je u nedjelju da će, ukoliko sastanku s ministrom Jakovinom u Ministarstvu poljoprivrede, ne budu nazočni i premijer Milanović i ministar Linić, predstavnici SHS-a napustiti sastanak.

>> Seljaci prijete prekidom pregovora

'Ministar Jakovina nas ne zanima, niti s njim imamo više što razgovarati. Sve što je obećao taj čovjek nije ispunio, a osnovni cilj mu je, kako nam se čini, da nas seljake sve svede na prosjački štap', ustvrdio je Pokrovac. Dodao je kako je iznimno zadovoljan organizacijom seljačkih prosvjeda u Vukovarsko-srijemskoj županiji, koji već peti dan prosvjeduju na sedam punktova.

U međuvremenu, nezadovoljni seljaci u Brodsko-posavskoj županiji nastavili su već šesti dan prosvjede blokiranjem ceste u Velikoj Kopanici, Lužanima i Rešetarima, te čekaju rezultate današnjih pregovora u Zagrebu s ministrom Tihomirom Jakovinom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene