Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HDZ-ovac podupire SDP-ovca

Šeks pun lijepih riječi za Kotromanovića: Dobro radi svoj posao!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon predstavljanja godišnjeg plana nabave Ministarstva obrane, na račun SDP-ovog ministra Ante Kotromanovića stigla je pohvala s pomalo neočekivane adrese.

Plan nabave Ministarstva obrane Republike Hrvatske za 2013. predstavljen je danas na radnom sastanku u Hrvatskome vojnom učilištu (HVU) "Petar Zrinski" u nazočnosti ministra obrane Ante Kotromanovića, članova Odbora za obranu Hrvatskoga sabora i članova Nacionalnoga vijeća za praćenje provedbe strategije suzbijanja korupcije Hrvatskoga sabora.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izvješće i plan MORH-a Kotromanović o tome što se nabavljalo 2014. i što će se kupovati 2015. Slika nije dostupna Poboljšanje uvjeta u vojarnama Proračun Ministarstva obrane neće se smanjivati

Ministar Kotromanović istaknuo je kako plan nabave treba biti što transparentniji jer Ministarstvo obrane nema što skrivati. Stručni dio plana nabave izrađen je u Glavnom stožeru Hrvatske vojske, rekao je i dodao da će se on i dalje svake godine zaključivati do 15. listopada.

>> MORH: Poziv za upis u vojnu evidenciju

Najavio je i sastanak s časnicima u logističkom sektoru, gdje će se, kako je rekao, pokušati pozitivno djelovati.

Plan nabave MORH-a za 2013. predstavio je načelnik sektora za javnu nabavu Branko Pribolšan, koji je naveo da se on sastoji od računa, aktivnosti i programa. Ocijenio je da se takvim planom uvodi fiskalna odgovornost jer se neće potrošiti više od odobrenih financijskih sredstava.

Istaknuo je i kako u povjerenstvima za nabavu ne mogu biti oni koji sudjeluju u izradi zahtjeva i planiranju financijskih sredstava. Izvijestio je kako plan nabave za 2013. godinu predviđa 1,74 milijarde kuna te je pokazao njihovu raspodjelu po pojedinim stavkama.

Kao važne projekte za ovu godinu naveo je nabavu borbenih zrakoplova, obalni ophodni brod, helikopter, protupožarni zrakoplov, borbeno oklopno vozilo - BOV, izgradnju skladišta UbS-a, autonomno podvodno vozilo, borbene odore, zbrinjavanje UbS-a te mirovne misije.

Nakon predstavljanja plana nabave MORH-a za 2013. saborski zastupnik HDZ-a Vladimir Šeks izjavio je novinarima kako ono pokazuje da Ministarstvo obrane i Glavni stožer Hrvatske vojske dobro rade posao. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene